Natalie Portman, Emma Stone, Reese Witherspoon en 300 andere Hollywood-vrouwen komen in actie voor #metoo

Reese Witherspoon
Photo News Reese Witherspoon
Een groep van meer dan driehonderd bekende namen uit de Amerikaanse entertainmentindustrie hebben de handen ineen geslagen voor het gezamenlijke initiatief 'Time's Up' naar aanleiding van de #metoo-kwestie. Het project, waar ook talloze schrijfsters, producers, regisseurs en scenaristen bij betrokken zijn, bestaat onder meer uit een fonds waarmee slachtoffers van seksueel misbruik financieel worden bijgestaan.

Onder anderen actrices Ashley Judd, Eva Longoria, Natalie Portman, Emma Stone en Reese Witherspoon hebben zich bij Time's Up aangesloten. Ook Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Kate Hudson, Viola Davis, Alicia Vikander, Amy Poehler, Olivia Munn, Taylor Swift en Jessica Chastain steunen het project.

Het fonds is vooral bedoeld om gerechtskosten van slachtoffers te kunnen betalen. Het geld is bedoeld voor alle slachtoffers van seksueel ongepast gedrag of misbruik, niet alleen in de entertainmentwereld maar ook uit andere sectoren. Vaak zijn rechtszaken onbetaalbaar.

Op de eerste dag is al meer dan 13,4 miljoen dollar opgehaald. Het beoogde doel is 15 miljoen dollar.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rania Desaegher

  Seksueel misbruik moet bestraft worden. Maar mensen in het wilde weg beschuldigen zonder degelijke bewijzen zoals dat #metoo gedoe, heeft een averechts effect.

 • Johnny Verhoeven

  Belachelijk, men zou beter het echte problemen aan pakken zoals het pamper beleid

 • Clement Asselman

  Als we maar in het nieuws komen! Stop in 2018 met die zever! Aangerand? Klacht binnen de maand, anders mond houden en zeker niet jaren na de feiten (en het succes) komen aandraven.

 • ronny cuypers

  En steunen ze dan ook ten onrechte beschuldigde personen? Of zijn dat geen slachtoffers?

 • Hubert Wouters

  Waarschijnlijk actrices die geen filmrol meer of bijna geen meer krijgen. Bovendien worden ze ouder en willen ze weer het zogenaamde brave meisje zijn.