Naomi Campbell de deur gewezen in Frans hotel: “Vanwege mijn huidskleur”

Volgens Naomi Campbell werd ze de toegang tot een feestje ontzegd vanwege haar huidskleur.
Photo News Volgens Naomi Campbell werd ze de toegang tot een feestje ontzegd vanwege haar huidskleur.
Naomi Campbell (49) heeft in het magazine Paris Match verteld hoe zij en een vriend onlangs de toegang tot een feestje ontzegd werden in een Frans hotel. Volgens het supermodel had de weigering te maken met haar huidskleur. 

“Ik was onlangs in een stad in het zuiden van Frankrijk", vertelt Naomi Campbell in Paris Match. “Ik was uitgenodigd op een evenement in een hotel wiens naam ik niet zal noemen. Ze wilden mij en mijn vriend niet binnenlaten vanwege mijn huidskleur.” Tot haar verbazing mochten andere gasten wél binnen op het feestje. “De man aan de deur deed alsof de zaal volzet was, maar toch liet hij anderen wel binnen. Het is voor dit soort weerzinwekkende momenten dat ik mij blijf uitspreken en ervoor zorg dat ik gehoord word.”

Het supermodel hoopt dan ook dat de houding tegenover etnische minderheden veranderd. “Het woord ‘diversiteit’ is overal tegenwoordig, maar toen ik begon, bestond het nog niet. Ik heb altijd gewild dat mensen gelijk behandeld werden.”
35 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jos Plessers

  Ochotochot,zijn we (te)bruin?Nee hoor,u bent te arrogant,maar dat wil u niet gezegd hebben,mevrouw.

 • Kai Rombouts

  tja, de racisme kaart is goedkoop geworden, lege doos ....iedere blanke is bij voorbaat een racist....wie trekt het zich nog aan ? Als je kritiek hebt op een beleid (cfr Cummings in de VS) ben je een racist. Heb je kritiek op de squad in de VS, ben je een racist. Omgekeerd racisme kan niet bestaan. Zo transparant allemaal en zo verwerpelijk dat het lachwekkend is geworden, het-doet-me-niets.

 • erik ramaekers

  Niks met huidskleur te maken.Ze is vaak agressief en brutaal.

 • piet devlieger

  Helemaal niet wegens haar huidskleur. Haar reputatie gaat haar vooraf - zaken zoals haar gsm twee maal knalhard in het gezicht van haar assistente gooien (die 24h per dag moest ter beschikking staan en niet betaald werd), iedereen beledigen en noem maar op .... En dan maar de racismekaart spelen. Schering en inslag vandaag de dag.

 • Lucynda van der Does

  Zei de vrouw die haar assistenten met een telefoon mept....