Na 'Zoutelande' zingt iedereen over Zeeland: al 3 nummers over de streek in hitparade

BLØF en Geike Arnaert - 'Zoutelande'
YouTube BLØF en Geike Arnaert - 'Zoutelande'
'Zoutelande' kwam in december vorig jaar uit en is sindsdien niet meer weg te denken uit de hitparade. Zeeland is blijkbaar een recept voor succes, want ondertussen staan er al 3 nummers over de Nederlandse streek in de Vlaamse top.

De Nederlandse groep BLØF haalde samen met Geike Arnaert nummer 1 met de monsterhit 'Zoutelande'. Op dit moment staan ze voor de 27ste week in de ultratop, nu op nummer 2. 

De andere twee nummers zijn 'Zeeland' van De Geest en 'Zomer in Zeeland' van Tamara & Tom. De Geest kennen we nog van hun single 'Maan', uit 2015. Zijn staan vandaag op de 7de plaats. Het nummer van Tamara en Tom, een koppel uit Maldegem, spoelt aan op de 25ste plaats. 

De muzikale aandacht voor Zeeland was zeer bevorderlijk voor het toerisme in de streek. Zo kwamen honderden mensen meer dan normaal naar Zoutelande, dit voorjaar. Ook in de zomer zal Zeeland waarschijnlijk een populaire bestemming worden. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frans Peeters

    Daaraan zie je hoe dom de belg is. Ben net 2 dagen in Friesland gaan fietsen. Het noorden van Nederland is 10x mooier dan Zeeland. Maar daar kom je geen enkele belgische nummerplaat tegen. Gelukkig. Daar voel ik me thuis. Tussen de domme belgen niet meer.

  • Eli Bos

    De enige kustregio waar het nog een beetje rustig was, gaan ze nu ook helemaal verbrodden.