Na veroordeling, nu ook miljoenenverlies voor Lori Loughlin

EPA
Meer slecht nieuws voor Lori Loughlin (55) en haar man Mossimo Giannulli (57). De twee verkochten hun megavilla in het chique Bel Air dit weekend voor 18 miljoen dollar (15,8 miljoen euro), ruim 10 miljoen minder dan ze ervoor vroegen.

De villa is ruim 1.100 vierkante meter groot en telt zes slaapkamers en negen badkamers. De woning is voorzien van een zwembad en wijnkelder voor zo’n 5.000 flessen en is gelegen aan de prestigieuze Bel Air Country Club. Zelf hadden de twee niet meer zoveel aan dat laatste: ze werden dit voorjaar uit de club gezet vanwege hun betrokkenheid bij het universiteitsschandaal. De vraagprijs van 26 miljoen euro had niemand ervoor over, dus werd het zo’n 10 miljoen minder.

Het echtpaar ontkende die betrokkenheid lang, maar bekende in mei toch schuld. Het stel en andere ouders betaalden flinke sommen omkoopgeld om hun kinderen op goed aangeschreven universiteiten te laten studeren. Loughlin en Giannulli betaalden een half miljoen dollar (438.000 euro) om hun dochters op de prestigieuze University of Southern California (USC) te krijgen. Isabella en Olivia Giannulli werden op papier opgenomen in het roeiteam maar ze bleken de sport in werkelijkheid helemaal niet te beoefenen.

De straffen van de twee worden officieel op 21 augustus vastgesteld, maar de details van hun overeenkomst met de aanklager zijn al uitgelekt. Loughlin krijgt een celstraf van twee maanden, een boete van 150.000 dollar (130.000 euro), 100 uur taakstraf en een proeftijd van twee jaar. Haar echtgenoot moet vijf maanden de cel in, 250.000 dollar betalen (219.000 euro) en 250 uur taakstraf volbrengen. Ook hij is daarna aan een proeftijd van twee jaar gebonden.

Lees ook:

Lori Loughlin en echtgenoot willen afwisselend naar gevangenis

Nieuw bewijsmateriaal brengt Lori Loughlin in nauwe schoentjes

Lori Loughlin bekent schuld in omkoopschandaal: celstraf van 2 maanden
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • johan fransaert

    aan allen die hier commentaar hebben op wat zij en haar man gedaan hebben stel jezelf dan de vraag zou ik in haar plaats hetzelfde niet hebben geprobeerd? wetende dat in de VS niet zozeer het diploma belangrijk is maar vooral welke universiteit ze heeft uitgereikt.