Na beschuldigingen van huiselijk geweld: bassist stapt uit Maroon 5

Maroon 5. Van links naar rechts: Ryan Dusick, James Valentine, Adam Levine, Mickey Madden et Jesse Carmichael.
BELGA/AFP Maroon 5. Van links naar rechts: Ryan Dusick, James Valentine, Adam Levine, Mickey Madden et Jesse Carmichael.
Bassist Mickey Madden (41) van de band Maroon 5 stapt voor onbepaalde tijd uit de band. Dat vertelde de muzikant tegen People. De muzikant werd eind juni gearresteerd na beschuldigingen van huiselijk geweld. 

“Ik heb een aantal dingen waarmee ik nu moet dealen en daarom heb ik besloten om voorlopig een pauze te nemen bij Maroon 5", zei de bassist in een verklaring tegen People. “Gedurende die tijd wil ik geen afleiding zijn voor de bandleden. Ik wens ze het beste.”

Madden werd eind juni gearresteerd omdat hij werd beschuldigd van huiselijk geweld. Intussen werd hij weer vrijgelaten nadat hij een borgsom van 50.000 dollar (43.800 euro) had betaald. Op 29 september moet hij voor de rechtbank verschijnen. 

Het is niet de eerste keer dat de muzikant met het gerecht in aanraking komt. In 2016 werd de bassist al eens gearresteerd omdat hij harddrugs zoals cocaïne zou hebben verhandeld. Madden kwam er toen gemakkelijk van af met één dag werkstraf.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.