Mysterie rond videoclip Natalia: meer dan 1 miljoen keer bekeken in één nacht

photo_news
Een wonderbaarlijke vermenigvuldiging voor Natalia: in amper één nacht is het aantal views van haar nieuwste videoclip 'Boom' op YouTube ontploft van 187.000 naar ruim 1.250.000. Pure manipulatie volgens collega-zanger Tom Helsen. "En bovendien makkelijk", stelt een experte sociale media in 'Het Laatste Nieuws'. "Het internet barst van bedrijfjes die tegen betaling extra views aanbieden, waarmee men een filmpje of clip in geen tijd populair kan maken." Voor 1 miljoen extra views betaal je zo'n 500 euro.

Helsen suggereerde gisteren op zijn Facebookpagina dat de Kempense nachtegaal het boeltje manipuleert. De plotse 'boom' kan inderdaad maar twee dingen betekenen. Ofwel bekeerden die nacht ruim één miljoen Noord- en Latijns-Amerikanen -daar waren ze nog wakker- zich plots tot het 'Nataliadom' en surften die massaal naar haar clip. Ofwel gaf één iemand een stevige duw. Extra views kopen voor YouTube-filmpjes blijkt immers een makkie. Bedrijven met veelzeggende namen als YTview en YouTubeBoost kunnen zelfs voor extra likes of dislikes zorgen, maar die kosten meer.

Bij Natalia's entourage wordt elke betrokkenheid ontkend. "Wij laten ons niet in met dergelijke praktijken", stelt platenbaas Patrick Guns van Universal Music Belgium. "Ik had zelfs geen weet van de mogelijkheden op dat gebied." Ook Natalia's manager Bob Savenberg reageert verbaasd. "Ik weet van niets en heb die views zeker niet zelf gekocht. De enige verklaring die ik kan bedenken, is dat Natalia ze cadeau heeft gekregen van een fan. Zij heeft een erg divers publiek: jong, oud, arm en rijk. Misschien zat daar iemand tussen die haar een duwtje in de rug wilde geven?"

Helsen benadrukt trouwens nog dat zijn ergernis naar de aanpak van de business in het algemeen gericht is en niet naar Natalia. "Zij staat hier eigenlijk volledig buiten. Naar die onenightstand met haar kan ik waarschijnlijk wel fluiten nu."

Lees er meer over in onze krant, ook verkrijgbaar in digitale versie