Mr. Bean: "Die grap van Johnson over boerkadragers en brievenbussen vond ik nog een redelijk goeie"

EPA
Rowan Atkinson, de Britse komiek die vooral bekend werd als Mr. Bean, neemt het in een lezersbrief aan de krant The Times op voor ex-minister Boris Johnson. Die veroorzaakte ophef door vrouwen in boerka te vergelijken met "bankrovers" en "brievenbussen". "Ik ben een levenslange voorstander van de vrijheid om grappen te maken over religie. Die mop van Boris Johnson over de gelijkenis tussen boerkadragers en brievenbussen vond ik nog een redelijk goeie", stelt de komiek.

Johnson ligt al dagen onder druk -ook binnen zijn eigen partij- voor zijn spottende column in The Telegraph. Hij wordt ervan beschuldigd aan stemmingmakerij te doen tegen moslims om in de gunst te vallen bij rechts-conservatieve kiezers. Zelfs premier Theresa May eiste verontschuldigingen van de voormalige minister van Buitenlandse Zaken. Johnson zal zich moeten verantwoorden voor de tuchtcommissie van de conservatieve partij. In het ergste geval vliegt hij uit de partij. 

Boris Johnson.
EPA Boris Johnson.

Atkinson vindt verontschuldigingen niet nodig. "Met alle grappen over religie stoot men altijd iemand voor het hoofd. Verontschuldigingen zijn dan ook zinloos. Men zou zich enkel voor een slechte mop moeten verontschuldigen", schrijft hij. 

Het is niet de eerste keer dat Atkinson zich uitlaat over het onderwerp. Toen de regering-Blair het aanzetten tot haat tegenover religies strafbaar wilde maken, zette hij samen met andere artiesten een tegenbeweging op.
37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Prachtig met Bean ! Ik deel u mening en terecht !

 • Josepha Van Vlaanderen

  Mr. Bean een man naar mijn hart.

 • Roger Poot

  Dit is een goede grap en een 'de pot op' aan de politiek correcte rakkers.

 • jan chauvaux

  Was dit wel een grap? Soms is de waarheid gewoon grappig. Sympaties commander Atkinson!

 • Koen Wallem

  En al die grappen over nonnen en pastoors moeten kunnen en dit dan niet?? Tegenwoordig veel te vaak 2 maten en gewichten.