Morgan Freeman beschuldigd van seksueel wangedrag door 16 personen: "Ik bied mijn verontschuldigingen aan"

Morgan Freeman wordt beschuldigd van seksueel ongewenst gedrag.
Photo News Morgan Freeman wordt beschuldigd van seksueel ongewenst gedrag.
Morgan Freeman (80) is de nieuwste naam die opduikt in de #MeToo-kwestie. De acteur wordt door 16 verschillende personen beschuldigd van seksueel wangedrag. Dat raakte vandaag bekend. 

Van de 16 personen die hem beschuldigen van seksueel grensoverschrijdend gedrag menen er 8 slachtoffer te zijn en 8 getuige te zijn geweest van de misdrijven. 

Eén van de beschuldigingen komt van een productieassistent die met Freeman samenwerkte op de set van 'Going In Style' in 2015. Zij vertelde aan CNN dat hij herhaaldelijk probeerde om haar rok op te tillen om te kijken of ze wel ondergoed aanhad. Hij gaf ook veel ongepaste commentaren over haar figuur. Haar co-ster Alan Arkin zag het allemaal gebeuren en vertelde Freeman zelfs dat hij ermee op moest houden. 

"Je ziet eruit om te neuken"

Een andere vrouw, die met de acteur samenwerkte in 'Now You See Me' meent dat Freeman zowel bij haar als bij andere vrouwelijke collega's ongepaste opmerkingen maakte. "Alle vrouwen op de set trokken spontaan meer kleren aan als ze wisten dat hij op de set zou zijn", verklaart ze. Zo veel schrik hadden ze om aangeraakt of aangesproken te worden.

CNN-reporter Chloe Melas is naar eigen zeggen ook één van de slachtoffers. Toen ze 6 maanden zwanger was en hem interviewde, zei hij haar herhaaldelijk dat ze "eruitzag om te neuken" en dat hij wilde dat hij aanwezig was geweest tijdens het verwekken van haar kind.

In totaal zijn er 16 getuigenissen die Freeman in een slecht daglicht zetten. Of ze ook officieel klacht gaan indienen bij de politie is nog niet bekend. Die verhalen kwamen er na een groot onderzoek van nieuwszender CNN. Zij spraken met tientalen mensen die door de jaren heen met de acteur hebben samengewerkt. Uit de resultaten blijkt ook dat sommige collega's hem net prezen omdat ze hem nog nooit hadden betrapt op seksueel ongewenst gedrag. 

Verontschuldiging

Freeman reageerde intussen al op het voorval: "Iedereen waarmee ik gewerkt heb weet dat ik niet het soort persoon ben die opzettelijk mensen beledigt. Ik zou ook nooit iemand bewust oncomfortabel doen voelen. Ik bied mijn verontschuldigingen aan, aan iedereen die zich door mij ongemakkelijk of niet gerespecteerd heeft gevoeld - dat was niet mijn bedoeling."

Freeman is een van de grootste Hollywood-acteurs. Hij is al meer dan vijf decennia actief en speelde grote rollen in films als 'Driving Miss Daisy' en 'Shawshank Redemption'. In 2004 won hij een Oscar voor beste mannelijke bijrol in 'Million Dollar Baby'. Freeman werd daarnaast voor nog eens vier Oscars genomineerd.
18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Limburger Wereldburger

  Zo nu ineens 16 personen? Dat kan niet anders dan afgesproken zijn. Daarom geloof ik er niets van. Die vrouwen maken misbruik van de situatie, en probeer dan maar eens als slachtoffer (de man) uit te leggen dat het niet waar is. En waar of niet waar: jouw persoon is toch maar aangetast.

 • Rania Desaegher

  En gaat de Vrt nu alle programma's met Freeman van het scherm weren? Zoniet , hanteren ze 2 maten en 2 gewichten.

 • Jos Vaneerdewegh

  Die mannen vallen wel allemaal van hunne,TROON,

 • dominique van beylen

  dat is ook den eerste die het toegeeft, wat hij heeft gedaan is walgelijk, maar hij is tenminste eerlijk, dat siert hem.

 • Dirk Vangossum

  Niet gemakkelijker om de enige van die epoque die het niet deed aan te halen: George Clooney. Sommige vrouwen zouden hem willen aanklagen omdat hij hen " NIET" heeft misbruikt.