Moordenaar van Koen Bliki opgepakt, moordwapen nog steeds spoorloos

rv
De dader die zaterdagnacht in Aalst de 47-jarige Koen Bliki koelbloedig vermoordde, is opgepakt. Dat was gisteren al bekend maar werd pas vandaag officieel bevestigd door het parket Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde.

"De verdachte is een 30-jarige man uit Aalst die in de woning werd aangetroffen. Het afstappingsteam, labo, wetsgeneesheer, de onderzoeksrechter en het parket kwamen ter plaatse. Gisteren werd deze man voorgeleid voor de onderzoeksrechter op verdenking van moord en werd hij door de onderzoeksrechter aangehouden. In het belang van het onderzoek wordt voorlopig geen verdere informatie vrijgegeven", zegt persmagistraat Annelies Verstraete.

Vermoord in slaap

Bliki huurde een kamertje in de woning van de 57-jarige C.B., een weduwe die met brugpensioen is. Haar 30-jarige zoon, N.S., zou de moord hebben gepleegd, al wordt dat nog steeds niet officieel bevestigd. Uit goede bron blijkt dat N.S. de acteur van de film 'De Helaasheid Der Dingen' om het leven bracht door middel van steken. Bliki lag op het moment van de feiten te slapen en stierf nadat één van de steken zijn hart doorboorde. 

De lugubere moord vond plaats in de woning van de dader én het slachtoffer in de De Vilanderstraat in Aalst. Het is niet duidelijk wie de politie verwittigde, maar de kans dat de moeder van de dader de hulpdiensten verwittigde, is groot. Of de vrouw verder werd aangehouden is voorlopig niet bekend. Vermoedelijk wordt ze opgevangen door psychologische en sociale diensten van politie en gerecht.

Moordwapen

Het moordwapen, waar gisterenmiddag uren lang naar werd gezocht, is voorlopig nog niet boven water. Duikers van de brandweer van Wichelen doorzochten de Dender op zoek naar bewijs maar visten niets op. Ook de Aalsterse brandweer ving bot bij het leegscheppen van de rioolputjes in de straat. Waarom er vandaag niet werd verder gezocht, blijft een raadsel, maar overmorgen zou de zoekactie opnieuw van start gaan.

De kans dat het moordwapen nog wordt gevonden is klein. Het water in de Dender heeft een stroming van zo'n 6 à 7 kilometer per uur en de bodem bestaat voornamelijk uit modder. Toch beweren professionele duikers dat een object zoals een mes, een schroevendraaier of een schaar niet zo gemakkelijk kan worden meegevoerd. Ook de vraag hoe het tot dusver onbekende moordwapen in de Dender is beland, blijft open.