Moeder A$AP Rocky pleit voor vrijlating zoon

AFP
De moeder van rapper A$AP Rocky denkt dat Zweden van haar zoon een voorbeeld aan het maken is en dat er een kans bestaat dat ze dat doen vanwege zijn huidskleur. De rapper zit nu al enkele weken vast in het Scandinavische land, waar hij werd opgepakt vanwege een vechtpartij. Volgens de Zweedse autoriteiten is A$AP Rocky vluchtgevaarlijk en dat zou de enige reden zijn om hem vast te houden.

Renee Black, de moeder van A$AP Rocky, heeft nog maar één keer met haar zoon gesproken en wordt zo stilaan radeloos. Ze zei tegen TMZ dat ze niet weet hoe ze haar zoon uit de gevangenis moet krijgen. Ze had gedacht dat de actie van president Trump, die persoonlijk aan minister-president Löfven vroeg om Rocky vrij te laten, genoeg zou zijn. Volgens A$APs manager zat de rapper onder ‘inhumane’ omstandigheden vast in Zweden, maar Löfven verzekerde Trump ervan dat de man correct behandeld wordt.

Mishandeling
A$AP Rocky zou betrokken zijn geweest bij de mishandeling van twee mannen in Stockholm. De rapper stelt echter dat hij net werd lastiggevallen door het duo. Hij zit nog tot zeker 25 juli vast. Als hij wordt beschuldigd van mishandeling, riskeert hij een gevangenisstraf van zes jaar.

De zaak heeft de aandacht getrokken van een hoop beroemdheden, onder wie Sean ‘Diddy’ Combs, Justin Bieber, Shawn Mendes, Jada Pinkett Smith, Nicki Minaj en Kim Kardashian. Ook First Lady Melania Trump houdt zich inmiddels met de rapper bezig. Zij liet journalisten weten samen te werken met het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. “We hopen hem zo snel mogelijk thuis te krijgen.”

Eén van de twee mannen die betrokken waren bij de vechtpartij  wordt intussen niet meer verdacht van een misdrijf. De rechter bepaalde dat de man de bodyguard van de rapper, en later A$AP zelf, aanviel uit zelfverdediging.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrik De Weirdt

    En weer wordt maar eens de huidskleur-kaart getrokken om onder een arrestatie uit te komen. Waarom zou een bekendheid eigenlijk anders moeten behandeld worden dan de rest van de wereld? Als hij inderdaad schuldig is, dan moet hij daar de gevolgen van dragen en niet vrijkomen omdat hij een bekendheid is.

  • JEAN-PAUL HOORNAERT

    als hij niets gedaan heeft moet hij vrijgelaten worden is hij schuldig moet hij gestraft worden ongeacht de huidskleur