Moeder A$AP Rocky barst in tranen uit in Zweedse rechtbank

EPA
De moeder van A$AP Rocky is naar Stockholm gevlogen om de rechtszaak tegen haar zoon bij te wonen. Renee Black barstte al voordat de vechtpartij goed en wel werd besproken in tranen uit, melden verslaggevers van Zweedse media.

De Amerikaanse rapper A$AP Rocky stond dinsdagochtend voor het eerst voor de rechter, samen met twee vrienden. Ook donderdag en vrijdag buigt de rechtbank van Stockholm zich nog over de vechtpartij waarbij A$AP en zijn entourage op 30 juni betrokken waren. De rapper zou twee mannen hebben mishandeld, maar beweert dat het om zelfverdediging gaat. 

Een van hen liet de zaak tegen A$AP varen. Hij wordt donderdag wel als getuige opgeroepen. Het andere vermeende slachtoffer, een 19-jarige man, eist een schadevergoeding van ruim 13.000 euro. Hij hield een gebroken rib, kneuzingen en snijwonden over aan zijn ontmoeting met A$AP. De rapper heeft tijdens politieverhoor toegegeven dat hij klappen en trappen heeft uitgedeeld, maar houdt vol dat hij geen misdaad heeft begaan. 

A$AP Rocky zit sinds begin deze maand vast. Op zware mishandeling staat in Zweden een celstraf van maximaal twee jaar. Mocht A$AP veroordeeld worden, dan zal hij zijn straf in Zweden moeten uitzitten.

REUTERS2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Francis Algoet

    Als hij gewoon een deftige schadevergoeding had betaald zat hij nu niet vast. Tenslotte, uitgedaagd of niet heeft, hij die 'arme' man toegetakeld.

  • Wouter Van de Walle

    Op de filmpjes is toch duidelijk te zien dat die gasten hem belagen.. Niet andersom, dat ze dan slaag krijgen moeten ze maar aanvaarden, sukkels