Moeder A$AP Rocky barst in tranen uit in Zweedse rechtbank

EPA
De moeder van A$AP Rocky is naar Stockholm gevlogen om de rechtszaak tegen haar zoon bij te wonen. Renee Black barstte al voordat de vechtpartij goed en wel werd besproken in tranen uit, melden verslaggevers van Zweedse media.

De Amerikaanse rapper A$AP Rocky stond dinsdagochtend voor het eerst voor de rechter, samen met twee vrienden. Ook donderdag en vrijdag buigt de rechtbank van Stockholm zich nog over de vechtpartij waarbij A$AP en zijn entourage op 30 juni betrokken waren. De rapper zou twee mannen hebben mishandeld, maar beweert dat het om zelfverdediging gaat. 

Een van hen liet de zaak tegen A$AP varen. Hij wordt donderdag wel als getuige opgeroepen. Het andere vermeende slachtoffer, een 19-jarige man, eist een schadevergoeding van ruim 13.000 euro. Hij hield een gebroken rib, kneuzingen en snijwonden over aan zijn ontmoeting met A$AP. De rapper heeft tijdens politieverhoor toegegeven dat hij klappen en trappen heeft uitgedeeld, maar houdt vol dat hij geen misdaad heeft begaan. 

A$AP Rocky zit sinds begin deze maand vast. Op zware mishandeling staat in Zweden een celstraf van maximaal twee jaar. Mocht A$AP veroordeeld worden, dan zal hij zijn straf in Zweden moeten uitzitten.

REUTERSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.