Miss België-boegbeeld Cécile Müller (81) overleden

BELGA
Cécile Müller, oud-voorzitster van het Comité Miss België, is vanochtend overleden. Müller had de organisatie van de Missverkiezing in handen van 1969 tot 2005. Toen verkocht Müller het Miss België-imperium dat ze eigenhandig had opgebouwd aan zakenvrouw Darline Devos, bekend als organisatrice van Miss Waregem Koerse. De laatste jaren kwijnde ze weg in een verzorgingstehuis. Müller stierf aan een hersenbloeding.

Anne Lardinois, dochter van Cécile Müller, maakte het overlijden van haar moeder bekend. Müller was 81 jaar oud. Tussen 1969 en 2005 was ze het boegbeeld van de Miss België-verkiezing. Ze zorgde er onder meer voor dat de show in 1993 voor het eerst rechtstreeks op televisie uitgezonden werd in Vlaanderen en Wallonië.

Sinds ze in 2005 de fakkel van de Miss België-verkiezing doorgaf, was ze niet meer professioneel actief. In 2006 werd ze nog ereburger van de stad Brussel. Daarna kende ze tal van gezondheidsproblemen en bracht haar dagen in eenzaamheid door in een verzorgingstehuis.

Müller, die op 28 juli haar 82ste verjaardag zou vieren, werd maandagavond opgenomen in het ziekenhuis na een hersenbloeding. Ze raakte in een coma en overleed deze voormiddag. De uitvaart van Cécile Muller vindt vrijdag plaats in het crematorium van Ukkel.

Cécile Müller met Miss België 2004, Julie Taton.
BELGA Cécile Müller met Miss België 2004, Julie Taton.