Misbruikschandaal rond Epstein nog groter dan gedacht, zo blijkt uit nieuwe aanklacht

Photo News
Het misbruikschandaal rond de overleden Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein reikt verder dan tot nu toe bekend was. Dat blijkt uit een nieuwe aanklacht. Het openbaar ministerie van de Amerikaanse Maagdeneilanden beschuldigt er Epstein van tot zeker 2018 meisjes en jonge vrouwen misbruikt te hebben op zijn privé-eiland Little St. James. De jongste slachtoffers zouden zelfs maar elf jaar oud geweest zijn. 

De plaatselijke regering wil nu het bezit van de miljardair op de Caribische eilanden in beslag nemen. Gisteren kwam dat nieuws zelf al, nu zijn wat meer details uit de aanklacht bekend geraakt.

Volgens de voorlopige stand van het onderzoek van de autoriteiten in New York, waar Epstein in juli 2019 was aangeklaagd wegens seksueel misbruik, waren er tot nog toe geen aanwijzingen voor daden na 2005. Het ging enkel om gevallen van misbruik in de huizen van de zakenman in Manhattan en Palm Beach (in de staat Florida) tussen 2002 en 2005. Epstein verhing zich in augustus vorig jaar in zijn gevangeniscel in Manhattan.

Netwerk

Volgens de nieuwe aanklacht zou de financierder op de Maagdeneilanden "een netwerk van firma's en afzonderlijke personen" op poten hebben gezet, dat bijdroeg tot vrouwenhandel, seksueel misbruik en kindermisbruik. Daarom eist de plaatselijke regering nu de inbeslagname van het bezit van Epstein op de eilanden. Dat wordt geschat op 86 miljoen dollar, of omgerekend 77 miljoen euro.

Epstein zou eigenaar geweest zijn van de buureilanden Great St. James en Little St. James en van verschillende postbusfirma's die hij gebruikte voor zijn criminele praktijken.

Privéjets en boten

Van 2001 tot 2018 bracht Epstein zijn deels minderjarige slachtoffers met privéjets en boten naar Little St. James, maakte ze daar onder valse voorwendsels tot seksslavinnen en "dwong hen tot seksuele handelingen", citeerden Amerikaanse media uit de aanklacht. De meisjes en jonge vrouwen werden gedwongen om voor geld seks te hebben met andere mannen. In een computerdatabank hield de zakenman de verblijfsplaatsen en de beschikbaarheden van de slachtoffers bij.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

AP7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Danny Govaerts

  Hopelijk vinden ze ook ergens de klanten lijsten en kunnen ze zo de hele meute aan pedofielen. In de zo genaamde hogere klasse oprollen. Want de beschikbaarheid van de meisje werd niet gecontroleerd voor de doorsnee hoeren loper dat was voor de adel en jetset waar hij zelf zo graag bij hoorde. Vinden ze de klanten lijst zullen er wel koppen rollen.

 • Freddie Lamers

  En juist omdat hij die andere mannen kende, waar wellicht bekende en vooraanstaande figuren zaten is hij een kopje kleiner gemaakt.

 • Marnick L'Eau

  Grappig hoe het artikel hier zijn zelfverhanging schildert als een zeker feit, terwijl er nog zo veel controverse is rond hoe hard het een doofpotmoord lijkt te zijn wegens de omstandigheden

 • Etienne Callebout

  Dit heb je met mannen die boven alles staan en de volledige macht en geld misbruiken om hun eigen behagen en hun lijfeigenen in de watten te leggen zodanig dat niets uitlekt wanneer ze nog de heerschap hebben .Zo zijn er nog .

 • Dirk Pauwels

  Was ongetwijfeld krapuul die vent maar hier lijkt het er wel op dat het openbaar ministerie uit is op financieel gewin en een graantje wil meepikken, zolang hij betaalde keken ze de andere kant op....Die kerels zijn minstens even groot krapuul als die Epstein zelf...