Milieuminnende DiCaprio pompt miljoenen in... vegetarische burgers

Dicaprio vorig jaar op de Franse première van zijn klimaatfilm 'Before the Flood'.
epa Dicaprio vorig jaar op de Franse première van zijn klimaatfilm 'Before the Flood'.
Filmster Leonardo DiCaprio investeert in een bedrijf dat burgers produceert op basis van plantaardige voedingsstoffen. "De veestapel levert een van de grootste bijdragen aan de uitstoot van CO2", verklaart de milieuminnende acteur zijn beslissing.

"Overstappen van vlees naar plantaardige alternatieven is een van de meest krachtige maatregelen die iemand kan nemen om zijn persoonlijke impact op het klimaat te verminderen", zegt DiCaprio in een verklaring.

Het bedrijf, Beyond Meat, is marktleider in plantaardige vleesvervangers in de Verenigde Staten. De doorbraak kwam er deze zomer toen het leverancier werd voor twee grote supermarktketens, Kroger en Albertsons Companies.

Via zijn stichting focust de acteur al langer op milieukwesties. Vorige maand nog investeerde hij een bedrag van 20 miljoen dollar in honderd milieuorganisaties waaronder het Lion Recovery Fund en het Global Partnership For Sharks And Rays. Eerder dit jaar deed DiCaprio ook een investering in een project rond duurzaam gekweekte vis.

Daarnaast maakte hij - als fervent voorvechter van de strijd tegen klimaatverandering - de documentaire 'Before The Flood', waarin hij laat zien welk effect ecologisch onverantwoord handelen heeft op de wereld.
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • heidi aerts

  top initiatief!!

 • Peter Hegge

  Ik hoop voor hem dat hij dat doet bij McDonalds anders is het verloren moeite en geld.

 • Simon Bryon

  Ik heb zo een klein voorgevoel dat @Jos Indigne al oud is en niet lang meer zoekt te leven, aangezien hij duidelijk er niets mee in zit dat hij lekker helpt om onze enige planeet kappot te maken. Dat hij zijn zurige cent houdt.

 • jos indigne

  Als hij met de klimaatopwarming iets zou inzitten , dan bleef hij eerst en vooral al uit auto s en vliegtuigen .

 • jos indigne

  Hij mag ze houden , ik geef er geen cent voor .