Miley Cyrus komt uit de kast als genderfluïde

Miley Cyrus praat open over haar identiteit.
Instagram Miley Cyrus praat open over haar identiteit.
Miley Cyrus (25) is al jaren een icoon voor de LGBT-beweging. Nu geeft ze toe er ook deel van uit te maken. De zangeres voelt zich noch man, noch vrouw. 

"Ik ben openlijk genderfluïde", postte Miley op haar Twitterpagina. Dat doet ze naar aanleiding van 'Pride Month', een grote gebeurtenis in de Verenigde Staten. "Het is belangrijk voor mij om trots te tonen wie ik ben en om mijn fans aan te moedigen zichzelf te zijn. Ik wil hen inspireren om meer liefde en minder angst in hun leven te hebben."

In een interview met TIME vertelt ze meer over haar genderbeleving. "Het heeft niets te maken met wat ik draag of hoe ik eruit zie. Het gaat om hoe ik me voel", zegt de 'Malibu'-zangeres. "Ik voel me gelijk." De ster houdt niet van hokjes en vindt dat de term 'genderfluïde' het best bij haar beleving past. Ze geeft in het interview ook toe zowel gevoelens voor mannen als voor vrouwen te hebben. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudi De Groof

  Knappe vent !!!

 • Jo Van Caenegem

  Een man die wilde een vrouw zijn, en daar wat fysieke veranderen had voor ondergaan, was kwaad toen ik meldde dat, indien hij bloed afneemt hij nog steeds 'xy' chromosomen blijft vertonen...

 • piet gevaert

  Blijft een lekker ding!!

 • Chris Devlaeminck

  Ja, het is wel in dezer dagen.

 • Magda Mertens

  Ik ben voor diversiteit maar gemoet nu ook niet overdrijven