Miley Cyrus en Liam Hemsworth zijn getrouwd: zo zit hun knipperlichtrelatie in elkaar

Miley Cyrus en Liam Hemwsworth zijn getrouwd.
rv Miley Cyrus en Liam Hemwsworth zijn getrouwd.
Het gerucht deed al enkele dagen de ronde, maar werd woensdag met een fotoreeks op Instagram officieel bevestigd. Miley Cyrus (26) en Liam Hemsworth (28) zijn in het huwelijksbootje gestapt. De twee zijn intussen tien jaar samen, maar hun relatie kende up en downs. Een overzicht.

Cyrus en Hemsworth gaven elkaar op 23 december het jawoord in hun villa op het platteland in Tennessee. Het gerucht van het huwelijk begon de ronde te doen toen een gemeenschappelijke vriend enkele foto’s plaatste op Instagram. Intussen werd het nieuws ook bevestigd door Cyrus zelf, die woensdag de officiële trouwfoto’s deelde op sociale media. Dat het een feestje werd daar in Tennessee, moge duidelijk zijn. Er verschenen beelden op sociale media waarin het gelukkige koppel stevig staat te feesten. Hij in een zwart pak met witte sneakers, zij in een jurk van Vivienne Westwoord ter waarde van 8.600 dollar, omgerekend 7.500 euro.

Het koppel, dat nu een decennium bij elkaar is, lijkt dolgelukkig. Maar dat is niet altijd zo geweest. De twee leerden elkaar kennen op een filmset, maar gingen ook een tijdje uit elkaar. Een tijdlijn van hun liefdesleven.

2009: The Last Song

De vonk tussen de twee sloeg over op de filmset van ‘The Last Song’, waar ze ook twee geliefden speelden. Miley was op dat moment zestien, Liam negentien. Opvallend is hoe hun trouwfoto’s heel wat gelijkenissen vertonen met de liefdesscènes uit die film.

Miley Cyrus en Liam Hemsworth in The Last Song en op hun huwelijk.
Instagram Miley Cyrus en Liam Hemsworth in The Last Song en op hun huwelijk.

2010: Officieel een koppel

Liam en Miley verschenen voor de eerste keer als koppel op de afterparty van de Oscars in 2010.

Voor het eerst naar buiten als koppel.
rv Voor het eerst naar buiten als koppel.

2012: Verloofd

Na een relatie van bijna drie jaar besloten Liam en Miley de volgende stap te nemen. “Ik ben zo blij om verloofd te zijn”, liet de popster uit de Disney-stal in juni weten. “Ik kijk heel erg uit naar een lang en gelukkig leven met Liam.”

Miley en Liam verloofd.
rv Miley en Liam verloofd.

2013: Breuk

In de herfst van 2013 ging het koppel uit elkaar. Volgens insiders kwam de breuk er op initiatief van Cyrus. Liam zou ‘niet trouw genoeg’ zijn geweest in de relatie.

In de herfst van 2013 ging het koppel uit elkaar.
rv In de herfst van 2013 ging het koppel uit elkaar.

2013: Nieuwe liefde

Amper een dag nadat het koppel de breuk openbaar maakte, werd Liam al in de armen van een ander aangetroffen. De nieuwe liefde van Hemsworth bleek de Mexicaanse actrice en zangeres Eiza González te zijn.

Scheve schaats van Liam Hemsworth.
rv Scheve schaats van Liam Hemsworth.

2013: Wrecking Ball

In 2013 scoorde Cyrus met ‘Wrecking Ball’ de grootste hit uit haar carrière. Die droeg ze op “aan alle ‘Motherf*ckers’ die haar hart gebroken hadden, met eentje in het bijzonder.” De video van het nummer deed heel wat stof opwaaien omdat ze er naakt in te zien was.

Het nummer 'Wrecking Ball' ging over de breuk tussen twee.
rv Het nummer 'Wrecking Ball' ging over de breuk tussen twee.

2015: Nieuwe liefde voor Miley

Miley vond een nieuwe liefde bij acteur en model Patrick Schwarzenegger. De twee werden gespot tijdens een date in Disneyland en zagen er heel gelukkig uit. Een maand later was hun sprookje al ten einde. De zoon van Arnold Schwarzenegger zou ontrouw geweest zijn.

Miley Cyrus met Patrick Schwarzenegger.
rv Miley Cyrus met Patrick Schwarzenegger.

2015: De hond

Liam en Miley blijven al die tijd wel close. Miley helpt hem zelfs met het adopteren van een hond.

Miley hielp Liam een hond adopteren.
rv Miley hielp Liam een hond adopteren.

2016: Herenigd

De vonk zou opnieuw zijn overgeslagen op het Falls Music Festival in Australië, waar Liam vandaan komt. Volgens ooggetuigen ging het er nogal expliciet aan toe, daar down-under.

Terug samen een festival in Australië.
rv Terug samen een festival in Australië.

2016: Dezelfde tattoos

Sinds hun hereniging in Australië brengt Cyrus steeds meer tijd door met haar schoonfamilie. In die mate zelfs, dat zij en Elsa Pataky, de vrouw van Liam’s oudere broer Chris, dezelfde tatoeages kozen.

Matching Tattoo met schoonzus.
rv Matching Tattoo met schoonzus.

2016: De verlovingsring

Toen de zangeres in 2016 een bezoekje bracht een de talkshow van Ellen Degeneres, merkten fans meteen op dat ze opnieuw haar verlovingsring droeg. Het huwelijk was terug aan de orde.

Miley Cyrus droeg een verlovingsring tijdens een show van Ellen Degeneres.
rv Miley Cyrus droeg een verlovingsring tijdens een show van Ellen Degeneres.

2017: Koek en ei

Het afgelopen jaar kon de liefde tussen de twee niet op. Ze schreef een nummer om haar eindeloze liefde te betuigen. “We moesten terug op elkaar verliefd worden”, zei Cyrus toen tegen het Amerikaanse Billboard.

In het nummer Malibu zingt Cyrus over haar liefde.
rv In het nummer Malibu zingt Cyrus over haar liefde.

2018: Bosbrand

Het huis van het koppel werd dit najaar ook getroffen door de bosbranden in Californië. Zij was niet aanwezig, maar hij was thuis en zorgde voor de dieren. “Daarmee had hij zijn handen vol”, liet Cyrus weten.

Hun huis in Malibu werd getroffen door de bosbranden.
rv Hun huis in Malibu werd getroffen door de bosbranden.

2018: Geruchten van het huwelijk

Net voor kerst plaatste een gemeenschappelijke vriend, Conrad Jack, enkele foto’s op Instagram waarop Cyrus en Liam te zien waren die in zwart pak en wit bruidskleed een taart aansneden. 

Conrad Jack plaatste een foto op Instagram waarop de twee te zien zijn terwijl ze een bruidstaart aansnijden.
rv Conrad Jack plaatste een foto op Instagram waarop de twee te zien zijn terwijl ze een bruidstaart aansnijden.

2018: Het huwelijk

Het paar trouwde op 23 december in hun huis in Tennessee. Cyrus deelde foto’s van het huwelijk woensdag 26 december op Instagram.

Miley Cyrus is getrouwd met Liam Hemsworth
RV / Instagram Miley Cyrus is getrouwd met Liam HemsworthReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.