Exclusief voor abonnees

Mike Verdrengh over Walter Capiau: "Jammer dat we het nu enkel over zijn misstappen hebben"

1989 : Walter Capiau (VTM : Kinderacademie)
Photo News 1989 : Walter Capiau (VTM : Kinderacademie)
Mike Verdrengh werkte jarenlang samen met Walter Capiau, eerst op de VRT, later bij VTM. Het was een goeie samenwerking, die veel succes had. Geruchten over de geaardheid van Capiau kenden Mike en zijn kompaan Guido Depraetere ook, maar bewijzen waren er in die tijd niet. “Guido heeft er Walter eens over aangesproken, en toen heeft hij een ongelofelijke scène gemaakt. Walter had een zwarte, sombere kant.”
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“De eerste keer dat Walter en ik samenwerkten was voor “Het Rad Van Fortuin” op de BRT, in de tweede helft van de jaren zeventig. Ik presenteerde dat toen, en hij was de publieksopwarmer. Niemand kon dat zo goed als hij. Met zijn kampvuurhumor kreeg hij heel de studio aan het lachen. Maar op de BRT hielden ze niet zo van zijn grappen, ze vonden die te flauw en te volks, en hij dreigde op een zijspoor te raken. 

Je hebt 17% van dit artikel gelezen
97 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronald Polutnik

  Maar goed dat men ook eens over misstappen heeft bij deze Walter , want meestal wordt er gezegd het was toch ne goeie en brave lieve man . En dat is bij elke dode het geval , het was toch ne goeie ook al was het een crimineel van de bovenste plank .

 • Peter Thys

  blijkbaar moet alle rottigheid verzwegen worden volgens sommigen,zo'n beetje zoals in het verleden in/bij de kerk.Een samenleving leert van zijn fouten maar verbergt die niet ! Jammer dat dit bij deze mens gebeuren moet/moest maar hij lag dan wel aan de oorsprong van wat later in zijn leven zou blijven oprispen ! Blijkbaar hebben sommigen meer respect en eerbied voor de zondaar dan voor zijn slachtoffers

 • annick panis

  het gaat hier ook niet over een paar boetes hé! Als er iemand zo iets zegt zou ik toch ook maar zijn pc is uitpluizen!!

 • Jan Marens

  Dat is maar normaal zeker. Wat hij heeft gedaan overschaduwt met overschot al de rest

 • Charles Petitjean

  Capiau was een vies klein ventje dat rustig van zijn oude dag heeft kunnen genieten terwijl zijn slachtoffers getekend voor de rest van hun leven achter blijven. De waarheid mag ook nog eens gezegd worden.