Mick Jagger steunt klimaatactivisten en haalt uit naar Trump

EPA
Mick Jagger (76) heeft jonge klimaatactivisten een hart onder de riem gestoken. “Ik geef ze groot gelijk”, zei de zanger van de Rolling Stones zaterdag in Venetië over hun protesten. Tijdens het filmfestival hadden ze de rode loper bezet. De klimaatactivisten voerden actie tegen de komst van grote cruiseschepen naar de Italiaanse stad en het milieubeleid.

Jagger gaf de jongeren groot gelijk. “Zij zijn tenslotte degenen die deze planeet erven”, zei hij later. Ook gaf het rockidool nog een sneer naar president Donald Trump. Volgens de inmiddels 76-jarige zanger stelt zijn milieubeleid niks voor en blinkt de Amerikaanse president uit in onbeschoftheid.

De politiek in zijn eigen Groot-Brittannië moest het ook ontgelden. Jagger vindt dat politici als Boris Johnson en Jeremy Corbyn alleen maar schelden. Hij zei zich zorgen te maken over de milieuwetgeving die in veel landen weer wordt teruggedraaid.

Jagger was in Venetië vanwege zijn rol in de psychologische thriller ‘The Burnt Orange Heresy’.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Conny Craut

  Als u de schuld bij een ander legt:’hoe is die daar geraakt?’, is dat geen geldig excuus om zelf niets te ondernemen. De mens die eerder vervuilde, en nu wel de klimaatacties steunt is daarom ook niet fout, hij is enkel tot inzicht gekomen. Het klimaat heeft niks met politiek te maken, het belangt ons allen aan, doch het zal de politiek zijn die we massaal van de noodzaak dienen te overtuigen.

 • Jan peeters

  Het is een feit, wij hebben de wereld op alle vlakken verknoeid, onze jeugd erft een vergiftigd geschenk en we gaan gewoon door met alles te verknoeien, ze hebben gelijk dat ze dat niet pikken.

 • Antonio Isidoro Pestana

  Hij moet dit juist zeggen iemand die heel leven lang rondgereisd heeft voor zijn concerten in het vliegtuig met een hoop vrachtwagens voor al zijn materiaal enz.. Heel zijn leven bestond uit drugs en drank wat heeft hij al voor het milieu gedaan met al zijn miljoenen ??? Neen nu zijn heel grote mond open doen en de gewone werkende man kan het weer gaan betalen. Hij kan beter zijn grote mond dicht houden.

 • Danny Maenhaut

  Zij die meest vervuilen, gaan eens zeggen hoe het moet ! Het zal wel weer van de kleintjes (hun zakken) moeten komen. Zoals hier in België, steeds niet voor de rijken : die mogen het wèl zeggen !!!

 • freddy cardoen

  En bij zijn volgend concert komt hij zeker met de fiets .