Michel Van den Brande opnieuw veroordeeld tot rijverbod van 3 maanden: "Waarmee zijn ze bezig?"

Michel Van den Brande op een archiefbeeld bij een Ferrari, zijn veroordeling liep hij op door met een BMW te snel te rijden.
James Arthur Michel Van den Brande op een archiefbeeld bij een Ferrari, zijn veroordeling liep hij op door met een BMW te snel te rijden.
Stellingenmagnaat en reality TV-ster Michel Van den Brande is door de Gentse rechter opnieuw veroordeeld tot een rijverbod van drie maanden voor een snelheidsovertreding.

Op de expresweg richting Knokke reed Van den Brande met zijn BMW X6 van zijn bedrijf Kontrimo langs wegenwerken. Hij mocht er maar 90 kilometer per uur rijden, maar werd geflitst aan een snelheid van 144 kilometer per uur. “Ik heb daar geen werken gezien”, reageerde Van den Brande in de rechtbank.

De politierechter legde een rijverbod van drie maanden en een boete van 300 euro op, een strenge straf omdat Van den Brande eerder al veroordeeld werd voor gelijkaardige feiten. Hij moest ook zijn rijexamens opnieuw afleggen. Maar tegen die beslissing ging hij in beroep. “Hij woont quasi in zijn wagen, een rijverbod is onoverkomelijk”, aldus zijn advocaat.

In beroep bevestigde de rechter nu het vonnis, dus het rijverbod van drie maanden blijft. Van den Brande reageert geïrriteerd. “Waarmee zijn ze eigenlijk bezig? Ze sleuren er oude vonnissen bij van 2001, 2002, 2003… Gaan ze straks ook het kattenkwaad dat ik als kind uitstak in rekening nemen?”
206 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jurgen Latet

  Ik hoor het niet graag de wet is er voor iedereen nee geloof je dat echt dan moet alle parlementariërs en rechter notarissen schrikken wand zij hebben allemáál boter op hun hoofd maar ik hoor het graag die mensen die denken dat iedereen gelijk is voor de wet.

 • Gunter Belmans

  3oo € lach wekkend, moest gewoon werkende mens eens zijn.Misschien eens vaste boetes op zetten einde discussie voor iedereer hetzelfde

 • Marc Leeuw

  Robbert Vandendorpe Het probleem is dat als iedereen haast heeft er een enorme chaos gaat ontstaan want ieder heeft nog meer haast dan de ander en ieders probleem is belangrijker dan andermans, want men is idd egoïstisch en denk ook op de baan enkel aan zichzelf, vandaar regels, en regels heeft u thuis op het werk en bent er mee groot gebracht ....als het goed is.

 • Ivan Willems

  Sta het u niet aan, pak dan uw prullen he vriend. En hangt de zielige niet uit.

 • dirk dirksen

  144 waar je max 120 mag is ook veel te snel en wat betekend 300 euro aks je ferrari en bmw i' garage hebt staan. 30000 euro zou hij al meer voelen