Meryl Streep op gitaarles bij Neil Young

PHOTO_NEWS
In de film 'Ricki and the Flash', die vorige week in Amerika in première is gegaan, behoort het personage van Meryl Streep tot een rockband. En omdat ze daarvoor toch een beetje geloofwaardig een gitaar moest vasthouden, kreeg ze voor de opnamen van de film privéles van muzikant Neil Young. Op YouTube is nu een korte clip van die ontmoeting verschenen.

In het filmpje staat Streep in een nogal ongemakkelijke pose met een elektrische gitaar in haar handen. Young, die aan de knoppen van de versterker draait, zegt: "Het enige waar je altijd voor moet zorgen, wat ze ook tegen je zeggen, is dat het volume maximaal staat". Vervolgens neemt de rocker het instrument over en laat het op zijn vertrouwde wijze rondzingen, terwijl de actrice verbijsterd toekijkt en in lachen uitbarst.

In de film van Jonathan Demme speelt Streep de muzikante Ricki Rendazzo die haar gezin in de steek heeft gelaten om te kunnen doorbreken als rockmuzikante. Als haar dochter in problemen komt, zoekt ze haar familie echter weer op en probeert ze de verhoudingen te herstellen. Ricki's dochter Julie wordt in de film gespeeld door Streeps dochter Mami Gummer en rocker Rick Springfield heeft een rol als gitarist Greg in de band van Ricki. De film komt in september bij ons in de bioscoop.