Meryl Streep en Emily Blunt in 'Mary Poppins Returns'

Meryl Streep (67).
EPA Meryl Streep (67).
Meryl Streep (67) staat binnenkort weer samen op de set met haar Britse collega Emily Blunt (33). Tien jaar na 'The Devil Wears Prada' nemen Streep en Blunt de Disneyproductie 'Mary Poppins Returns' op. Dat meldt filmvakblad Variety.

'Mary Poppins Returns" wordt het vervolg op een van de populairste Disneyfilms aller tijden. Streep en Blunt speelden in 2014 ook samen in de Disneymusical 'Into the Woods', waarvoor Streep een oscarnominatie kreeg.

Blunt speelt Mary Poppins, rol die in de originele film door Julie Andrews werd vertolkt. De film speelt zich af in Londen tijdens de jaren 30 van de vorige eeuw. In het nieuwe verhalen komen Jane en Michael Banks, de kinderen uit de originele film, terug als volwassenen. Samen met Michaels drie kinderen zoeken ze hun vliegende nanny van weleer op na een tragisch verlies.

Streep zal de rol spelen van Poppins' nicht Topsy Tartlet, een personage dat in de oorspronkelijke verfilming van het boek van PL Travers uit 1964 niet voorkwam. Topsy is een meid die in het boek van Travers 'Mary Poppins Comes Back' met Arthur Turvy trouwt, waardoor haar naam Topsy Turvy wordt. Auteur Travers verafschuwde de film 'Mary Poppins'.

In de film zal Streep ook zingen. 'Mary Poppins Returns' komt in de VS op kerstdag 2018 in de zalen.

Emily Blunt (33).
Getty Images Emily Blunt (33).