Meryl Streep: "Dustin Hoffman had me niet mogen slaan"

Meryl Streep
AP Meryl Streep
Dustin Hoffman ging een grens over toen hij Meryl Streep in het gezicht sloeg tijdens de opnames van 'Kramer vs. Kramer' eind jaren 70. Dat zegt de actrice in een interview met The New York Times.

Het incident vond plaats terwijl de twee in hun rollen van gescheiden echtpaar waren. De acteur moest spelen dat hij Meryl sloeg, maar deed dat echt. "Dit is een lastige situatie, want een acteur moet zich in een scène niet inhouden. Ik weet zeker dat ik ook weleens onbedoeld mensen pijn heb gedaan", legt de actrice uit. "Dat wordt je in de regel ook vergeven. Maar dit was mijn eerste film, het was de eerste opname van mijn eerste film, en hij sloeg me gewoon. Dat zie je ook in de film. Dat gaat te ver."

Dustin is één van de acteurs die sinds de opkomst van de MeToo-beweging door verschillende vrouwen is beschuldigd van seksuele intimidatie en misbruik. De afgelopen tijd dook een oud interview met Meryl op, waarin ze vertelt dat de acteur tijdens hun eerste ontmoeting aan haar borst zat. Desgevraagd liet Meryl dit najaar weten dat dat interview het incident niet goed weergaf, dat ze Dustins excuses destijds heeft geaccepteerd en daarmee wat haar betreft de kous af is.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jozef Van Vaerenbergh

    Er worden hier blijkbaar "ouwe koeien" uit de gracht gehaald.

  • Johny Lotthior

    Jongens toch.... 40 (!!!) jaar na datum.... Een oorvijg in een filmscène... Misschien juist daardoor de oscar gekregen... Mens toch... Je 27ste oscar misgelopen dit jaar???

  • Rediger Francois

    Tja, allé, is toch niet waar zeker. Begint toch te stinken hoor. Aandacht missen is toch zo lastig mijnheer!!!