Mel B: "Stephen was een monster. Hij sloeg me, wilde seksfilmpjes van mij lekken en perste me af voor triootjes"

Getty Images
"Stephen Belafonte was een monster. Hij sloeg mij, maakte onze kinderoppas zwanger, dreigde ermee seksfilmpjes van mij te lekken en perste me af voor triootjes met andere vrouwen." De beschuldigingen van Mel B aan het adres van haar ex zijn zeker niet min. Nu alles in de openbaarheid komt, vreest de Spice Girl zelfs voor haar leven en dat van haar drie kinderen. Haar advocaten wisten alvast een contactverbod af te dwingen. Gisteren kwam Belafonte zijn boeltje pakken en verliet hij hun gemeenschappelijke woonst in Hollywood. Zelf ontkent hij alle aantijgingen.

Volgens Mel B begonnen de mishandelingen al in 2007, het eerste jaar van hun huwelijk. "Ik was me aan het klaarmaken voor de finale van 'Dancing with the stars'. Hij legde zijn armen rond mijn nek, begon me te wurgen en sloeg me tegen de grond. Er zat een patroon in: als ik te veel succes kreeg, gaf hij me een stevige rammeling. Kwestie van duidelijk te maken wie thuis de baas was."

In 2012 sloegen de stoppen naar verluidt door toen Mel B in opdracht van 'X Factor' een opname had met Usher. Hij sloeg haar met zijn vuist vol in het gezicht, met een gebarsten lip tot gevolg. "Toen ik vroeg hoe ik zo onder de mensen moest komen, antwoordde hij dat ik daar eerder aan had moeten denken. 'Ik had maar niet moeten flirten en neuken met Usher', klonk het letterlijk uit zijn mond."

Photo News

"Ik moest liegen in tweet"
Voor de slotceremonie van de Olympische Spelen in 2012 gaven de Spice Girls nog eens het beste van zichzelf. De dag erna zat het er volgens Mel B opnieuw bovenarms op. "Hij mepte me tegen de grond. De huid op mijn gezicht brandde van het contact met het tapijt. Hij dwong mij vervolgens een tweet te sturen waarin ik zei dat ik mezelf bezeerd had door op Louboutins te lopen."

Twee jaar later zat Mel B er zodanig onderdoor dat ze een overdosis aspirine slikte. Toen ze de hulpdiensten wilde bellen, zou hij haar echter tegengehouden hebben. "Hij sloot me op in de badkamer en riep dat ik moest sterven."

Richard Shotwell/Invision/AP

Abortus
Nog volgens Mel B zou Belafonte de oppas zwanger gemaakt hebben. "Hij stelde zelfs voor om met ons drietjes én de baby te gaan samenwonen. Uiteindelijk gaf hij toch de voorkeur aan een abortus. Die vrouw kreeg 300.000 dollar (ruim 280.000 euro; nvdr) van mijn geld voor 'bewezen babysitdiensten'."

En dan waren er nog de seksfilmpjes: Belafonte zou haar verplicht hebben om mee te doen aan triootjes, die hij in het geheim filmde. Als ze weigerde, dreigde hij ermee die pikante beelden te laten lekken. "Ik heb vaak geprobeerd om bij hem weg te gaan, maar dan begon hij met geweld te dreigen. Hij zou mijn carrière kapotmaken en de kinderen van mij afpakken."

Photo News

Huiszoeking
Mel B beweert in het gerechtelijk dossier ook dat Belafonte een pistool bewaart in zijn slaapkamerkast, iets wat niet meer mag sinds zijn huiselijk dispuut met een andere vrouw. Toen agenten vorige vrijdag een huiszoeking kwamen uitvoeren, vonden ze echter niets verdachts.
Voor de camera van TMZ wuifde Belafonte alle beschuldigingen weg.

"Weet je wat me echt bezighoudt? Zij is de moeder van mijn kinderen. Wat voor effect gaat dit op hen hebben? Ik ben hier echt niet goed van. Ze wil me afschilderen als een slechterik, het is de ene beschuldiging na de andere. Maar die huiszoeking bij me thuis heeft wel niets opgeleverd. Twee weken geleden waren we nog dikke vriendjes, waarom dan ineens zo uithalen? Ach, we zullen elkaar wel in de rechtbank zien."

Photo News
EPA

"Op die leeftijd wil je experimenteren"
Mel B en Belafonte hebben samen één dochter, de vijfjarige Madison. Achttien jaar geleden zette de Spice Girl al Phoenix Chi op de wereld, negen jaar geleden schonk ze niemand minder dan Eddie Murphy een dochter. Stephen heeft uit een vorige relatie nog een kind van twaalf jaar, Giselle.

De Spice Girl sprak niet vaak over haar seksleven. In 2014 liet ze wel weten dat ze als zeventienjarige een relatie had met een meisje. "Op die leeftijd wil je experimenteren", klonk het in het holebimagazine 'Attitude'. "Ik heb vijf geweldige jaren met haar beleefd en ik heb nu nog steeds contact met haar. Betekent dat dat ik nu nog lepeltje-lepeltje wil liggen met een vrouw? Nee, nu ben ik gelukkig getrouwd met mijn echtgenoot."

Photo News

"Vijf keer per dag seks"
In 2010 biechtte Mel B op dat ze "vijf keer per dag seks heeft". "Ja, ik ben verslaafd. We halen de pervert bij elkaar naar boven. Ben ik lesbisch, bi of hetero? Het belangrijkste is dat ik weet wie in mijn bed ligt. Ik heb een enorm hoog libido."

Drie jaar geleden verklapte Playboy-model Luann Lee dat ze een wild nachtje met Mel B beleefd heeft. "Ze volgde mij naar het toilet en trok mijn kleren uit. We hebben daar een uur zitten kussen, allemaal heel passioneel en sensueel. Ze lijkt wel een man op dat vlak, ze gaat recht op haar doel af. Ik snap waarom ze haar 'Scary Spice' noemen."

Luann Lee.
Twitter Luann Lee.
Photo News

"Compleet van de wereld door drank"
Maar ook Belafonte was allesbehalve een koorknaap. In 2003 pleitte hij schuldig in een zaak van huiselijk geweld tegen zijn ex-vrouw. "Ik was die avond compleet van de wereld door de drank", legde hij zelf uit. Mel B zou hem in die zaak echter altijd verdedigen. "Ze proberen hem af te schilderen als een agressieveling die vrouwen slaat, maar zo zit hij helemaal niet in elkaar. In die politierapporten staat trouwens niet dat hij haar in elkaar geslagen heeft."

In 2014 maakten de fans van Mel B zich toch grote zorgen toen ze haar met blauwe plekken en schrammen in de jury van 'X Factor' zagen zitten. Eerder had ze ook al de eerste liveshow gemist. "Ze is naar het ziekenhuis gebracht met buikpijn", klonk de officiële mededeling toen. Twee weken geleden vroeg Mel B na bijna tien jaar huwelijk de scheiding aan.

Getty Images
Photo News