Mediamagnaat John de Mol rijkste Bekende Nederlander met vermogen van 2,5 miljard euro

anp
Mediamagnaat John de Mol (61) is opnieuw de hoogst genoteerde Bekende Nederlander in de lijst van Nederlandse rijken die wordt opgesteld door het zakenblad Quote.

Volgens de Quote 500 staat de Mol op de vierde plek in de lijst met een geschat vermogen van maar liefst 2,5 miljard euro. Het zakenblad heeft dit jaar een top duizend gemaakt vanwege het twintigjarig jubileum.

De Mol is niet de enige bekende Nederlander die het goed doet. Theaterproducent Joop van den Ende staat op de negende plaats met een kapitaal van 1,5 miljard.

Tiësto en Armin van Buuren

De wereldberoemde dj Tiësto staat op 240 met 100 miljoen en zijn collega-dj Armin van Buuren moet het doen met een vermogen van 36 miljoen op plaats 719. De zus van de media-tycoon, presentatrice en actrice Linda de Mol, wordt geschat op 34 miljoen.

Randstad-oprichter Frits Goldschmeding behoudt zijn eerste plek met 3,5 miljard euro. En dat terwijl hij in een jaar tijd een kwart van zijn vermogen verloor.

Rijkste Nederlander in het buitenland is Charlene de Carvalho-Heineken, die 11 miljard euro op haar bankrekening heeft staan.  Zij woont met haar gezin in Londen. De rijkste familie is de C&A-familie Brenninkmeijer, die gezamenlijk 21 miljard bezit.