Maya Detiège verliest hart aan 8 jaar jongere acteur

Dieter Bacquaert
Ze was niet op zoek, wilde niet meer gekwetst worden. Maar toen Maya Detiège (48) afsprak met acteur en model Bruno Mazereel (40) was het net alsof ze elkaar al jaren kenden. De twee zijn stapelverliefd, en het fijne is dat hun dochters ook ontzettend blij zijn voor hen.

"Ik had nooit gedacht dat dit me nog zou overkomen. Ik was al meer dan drie jaar alleen. Ik wilde niet meer gekwetst worden en was ook niet op zoek. Bruno en ik hadden gewoon afgesproken voor een gezellige babbel", vertelt Maya in Story. Een berichtje op Facebook zorgde voor een eerste afspraakje. "Eigenlijk had Bruno mij een jaar geleden al een vriendschapsverzoek verstuurd, met het bericht: ik volg graag je creatieve uitspattingen. Ik heb hem toen gewoon bedankt. Zijn vriendschapsverzoek was me wel bijgebleven, maar Facebook is zo anoniem. Ik hou meer van de echte wereld. Op een dag heb ik, in een opwelling, met een hartje gereageerd op een toffe Facebookpost van hem." De twee begonnen te chatten en belden al diezelfde avond met elkaar. Een weekje later gingen ze samen op café.

"Ik had mezelf voorgenomen: als hij begint te zagen, ben ik direct weg. En met mijn levenservaring word ik ook niet zo snel meer omvergeblazen. Maar er was meteen een klik. Ik voelde me ook heel erg op mijn gemak bij hem. Heel relaxed bleven we uren aan de babbel. Ons gevoel was zo positief dat we elkaar snel terug hebben gezien. Dit was een match made in heaven", vertelt Maya. Ook Bruno was onder de indruk van de politica. "Ik had het gevoel dat ik Maya al kende. Alsof we twintig jaar getrouwd waren. Nu pas weet ik wat 'ik hou van jou' betekent." Dat ook de dochters van het tweetal het goed met elkaar kunnen vinden, is de kers op de taart.