Matthew 'Chandler' Perry met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Matthew Perry
WireImage Matthew Perry
Matthew Perry (48), voor eeuwig bekend als Chandler Bing uit de sitcom 'Friends', is in het ziekenhuis opgenomen. Zijn woordvoerders laten weten dat de acteur een operatie onderging om een darmperforatie te verhelpen.

“Matthew Perry is recent in een ziekenhuis in Los Angeles geopereerd om een darmperforatie te verhelpen”, aldus de verklaring van Perry’s woordvoerder. Een darmperforatie is een scheurtje of gaatje in de darmen en moet zo snel mogelijk worden behandeld.

Het euvel kan ontstaan door sommige geneesmiddelen, zeker pijnstillers, in te nemen. Die kunnen de darmwand verzwakken en daardoor een perforatie veroorzaken. Daarnaast zijn ook van nature zwakke darmen gevoeliger voor perforaties en kunnen ook ongevallen of foutjes in darmoperaties de oorzaak vormen van een scheur. Wat in Perry's geval de oorzaak is, is niet bekendgemaakt.

Ondertussen zou het beter gaan met de acteur, maar hij moet nog een revalidatie ondergaan. “Hij bedankt iedereen voor de bezorgdheid en vraagt om privacy tijdens zijn herstelproces”, besluit zijn team.

De 48-jarige acteur heeft nooit een geheim gemaakt van zijn gezondheidsproblemen. Zo was hij open over zijn verslavingen aan alcohol en Vicodin. Over zijn strijd met verslavingen maakte Matthew het toneelstuk ‘The End Of Longing’. “Het is een overdreven versie van mezelf”, zei de acteur vorig jaar over het stuk. “Maar aan het einde van de avond ben ik een open wond, dat is zeker.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jef Van De Plas

  hoe lang gaan deze zij items hier nog staan, ze staan er al maanden, is er dan niets creatiever te doen met die zijkanten, of is dit gewoon gemakszucht

 • Gaston FOUBERT

  Glutamine komt in grote hoeveelheid voor in kwark, maar ook in yoghurt, melk en eieren. Verder komt het aminozuur ook voor in soja, tarwe, spinazie, kolen, bonen en tofoe. Je mag dus gerust melk drinken voor je vuilbak Thierry.

 • Thierry Vansweevelt

  Iedereen heeft dat in lichte mate door te zuur eten, te weinig groenten en fruit, te veel suiker, gluten, melk, ibuprofen,... Uw lichaam is geen vuilbak. Echte kippenbouillon van beenderen is ideaal want bevat L-Glutamine, de stof die de darmwand herstelt.

 • Jonas Gent

  Darmperforatie is iets wat vaak voorkomt bij mensen die jarenlang alcoholverslaafd zijn. Vaak is dit ook het begin van het einde, want de volgende keer is het de lever, dan de nieren en ...

 • Francis Smet

  Vicodin, straffe pijnstiller, je hoeft niet verder te zoeken als dit gedurende een lange periode is gebruikt. Alcohol en Vicodin is hetzelfde als zware drugs nemen. Dat is dan beroemd zijn.