Matteo Simoni bekent patsergedrag uit zijn jeugd: “Ik heb ooit nog molotovcocktails gemaakt”

Matteo Simoni
RV Matteo Simoni
Matteo Simoni is te zien als 'Patser' in de nieuwe film van Adil El Arbi, maar ook in het echte leven was Simoni geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, zo vertelt hij in Humo. 

Nochtans kwam hij onlangs in de aandacht door een schattig briefje dat hij in zijn kindertijd aan zijn moeder schreef. Ze had hem betrapt op roken, en hij voelde zich erg schuldig. Toch was dat niet zijn enige jeugdzonde...

Wanneer hem gevraagd wordt over zijn jeugd in Hasselt, biecht de acteur een en ander op. “Qua bendevorming viel dat mee. Belleke trek doen en wat vuurwerk afsteken, wilder werd het niet”, aldus Simoni. “En molotovcocktails natuurlijk, die hebben we ook ooit gemaakt.”

Simoni bekent dat er ooit politie voor de deur stond nadat bij een uit de hand gelopen schoolboekenverbranding de schuur vuur vatte. Daarnaast had hij ook een aanvaring met een drugdealer. “Dan belde ik die gast op voor wiet: ‘Zeg, euh, straks voor 30 euro op het pleintje?’ Geen probleem, tot ik merkte dat ik eigenlijk maar 10 euro had. Hij kon er niet mee lachen: Kerel, over tien minuten 30 euro of anders maak ik u kapot! Het hele huis heb ik toen afgezocht om nog 20 euro te vinden.”

Lees het volledige interview vandaag in Humo
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Corneel

  Anne, het gaat erover dat zijn daden door de media wat verheerlijkt worden omdat hij eens in zijn bloot gat op het scherm is geweest.... Een beetje te vergelijken met dat Boefje in Nederland.... Normen en waarden.

 • Ronny Van Wijngaerden

  ik heb die ook nog gemaakt, was onderdeel van de opleiding tijdens mijn legercarriere.

 • Albert De koning

  Er is trouwens een plein naar hem genoemd in Koekelberg.

 • Jan De Vos

  Totaal overroepen acteur

 • annie dupont

  we hebben allemaal kattekwaad tijdens onze jeugd uitgehaald , maar waarom moet dat gelinkt worden met molenbeek ? dat er overal gespuis rondloopt, dat weten we allemaal ; hooligans zijn niet veel beter, die vernielen ook vanalles na een match . maar daarom iedereen over dezelfde kam gooien ? das erover