Matt Damon en Ben Affleck geven gehoor aan Oscaroproep

EPA
Matt Damon (47) en Ben Affleck (45) hebben als een van de eersten gehoor gegeven aan de oproep van Oscarwinnares Frances McDormand (60) om een clausule in hun contract op te nemen die filmmakers dwingt meer aandacht te besteden aan diversiteit. De zogeheten 'inclusion rider' is van toepassing op al hun toekomstige filmprojecten, zo kondigde Pearl Street Films aan.

McDormand won vorige week de Oscar voor beste actrice voor haar rol in 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'. In haar speech riep ze alle vrouwelijke genomineerden op om, letterlijk en figuurlijk, op te staan tegen seksueel misbruik en machtsmisbruik in Hollywood. Ze sloot af met een pleidooi voor een 'inclusion rider'. Met zo'n clausule kunnen grote filmsterren in hun filmcontract afdwingen dat de medewerkers van de productie een afspiegeling van de samenleving zijn. In de praktijk zal dat niet alleen meer vrouwelijke medewerkers opleveren maar bijvoorbeeld ook meer mensen met een buitenlandse afkomst of mensen met een beperking.

Matt Damon en Ben Affleck werken momenteel samen aan een nieuwe film: 'Witness For The Prosecution', gebaseerd op het gelijknamige boek van Agatha Christie. Damon is een van de producenten terwijl Affleck de regisseur van dienst is.

Frances McDormand.
Photo News Frances McDormand.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Yassin Margery

    En zo ruïneert het politiek correct monster Hollywood. Misschien maar goed ook.