Martha Stewart vangt 350 miljoen voor bedrijf

CNNMoney on Twitter
Martha Stewart staat op het punt haar lifestylebedrijf Martha Stewart Living Omnimedia te verkopen. De tv-huisvrouw wordt in de Verenigde Staten gezien als lifestylegoeroe. Ze krijgt naar verluidt ruim 350 miljoen dollar (zo'n 308 miljoen euro) voor haar bedrijf, schrijven Amerikaanse media.

Het bedrijf wordt naar verwachting nog dit jaar verkocht aan het retailbedrijf Sequential Brands Group Inc. Stewart blijft aandeelhouder van haar bedrijf en blijft aan als creative officer, blijkt vandaag uit een statement van beide bedrijven. Stewart, zelf al sinds 2013 niet meer het hoofd van het bedrijf, omschrijft de overname als een "transformatie en fusie".

Het gaat al een tijd niet zo goed met het bedrijf van de Amerikaanse 'queen of housekeeping'. Stewart richtte het bedrijf, waar ook de bladen Martha Stewart Living en Everyday Food onder vallen, in 1997 op maar het draait al jaren verlies. In 2004 belandde Stewart zelfs voor vijf maanden in de gevangenis vanwege het afleggen van valse verklaringen over een dubieuze aandelentransactie in 2001.