Marlon Brando’s getuigenis tegen Michael Jackson duikt op in podcast: “Ik vroeg hem naar kindermisbruik en hij begon te huilen”

Marlon Brando.
REUTERS Marlon Brando.
De getuigenis van ‘The Godfather’-ster Marlon Brando tegen popster Michael Jackson is opgedoken in de Amerikaanse podcast ‘Telephone Stories: The Trials of Michael Jackson’. De LA Times beluisterde de aflevering op voorhand, en ontdekte dat Brando Michael aan het huilen bracht. 

De getuigenissen worden tijdens de podcast afgelezen van officiële verslagen die tijdens de voorbereidingen op een mogelijke rechtszaak tegen Jackson werden opgesteld, in 1994. Brando verklaarde daar dat hij in datzelfde jaar nog te gast was geweest op de Neverland-ranch van Michael, en hem daar vroeg naar zijn seksleven.

“Ik vroeg hem of hij nog maagd was”, aldus Brando. “Maar hij antwoordde niet, hij lachte en giechelde alleen maar. Hij had problemen met het f-woord en praatte duidelijk niet graag over seks, hij werd er erg ongemakkelijk van.” 

Brando ging naar eigen zeggen nog een stapje verder, en vroeg Jackson naar de beschuldigingen rond kindermisbruik. “Ik vond dat hij zich vreemd gedroeg, dus ik bleef aandringen. Ik vroeg hem of hij iets had uitgespookt met kinderen. Uiteindelijk begon hij te huilen en zei hij dat hij zijn vader haatte. Gezien zijn reacties lijkt het mij niet onwaarschijnlijk dat hij inderdaad relaties had met kinderen. Hij wilde geen antwoord geven omdat hij bang was voor de gevolgen.” 

Podcast-maker Brandon Ogborn haalde die getuigenis uit een fragement waarin Brando onder eed stond. De authenticiteit van het document werd bevestigd door een rechter in LA. “Het is de eerste keer dat deze getuigenis vrijgegeven wordt, omdat ze nooit gebruikt is”, aldus Ogborn. “In 1994 werd Jackson uiteindelijk nog niet aangeklaagd.”  Brando overleed in 2004. In 2005 vond de rechtszaak plaats, maar Jackson werd volledig vrijgesproken. De zanger zelf liet het leven in 2009, maar tot op de dag van vandaag wordt er nog steeds gespeculeerd over zijn schuld of onschuld. 
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carol VanVliet

  misschien huilde Michael wel omdat hij beschuldigd werd van iets wat niet waar was

 • Yvonne Etman

  De woorden zijn volledig uit zijn verband getrokken. Als Marlon echt dat dat Michael dat soort dingen deed zou hij echt niet zo,n goede vriend van hem zijn geweest en vlak voor zijn dood nog op Neverland zijn geweest. Onzinnig!!

 • Geraldine Marcelis

  Mico Brando zoon van,heeft al gereageerd en zegt dat de woorden van zijn vader verdraaid geweest zijn.Dat ze 3 decennia vrienden waren met Michael,dat zijn vader toen hij ziek vas in Neverland mocht verblijven en dat Marlon nooit zou gebleven zijn moest hij ook maar enige twijfel hebben dat Michael een pedofiel zou zijn.

 • Petra Clyncke

  Naar mijn gevoel is Michael altijd een kind zelf gebleven en vertoefde hij graag in kinder gezelschap die hem veel schade heeft gekost en misbruik gemaakt van werd gehouden voor geld en kon hij zichzelf maar uiten in ze muziek die fenomeen was

 • Eddy Vervaet

  Wanneer gaan die insinuates eens stoppen!?Michael was hoog sensitief en had het Peter Pan syndroom.De jongen die nooit volwassen kon worden door zijn eigen succes en door de keiharde aanpak van zijn vader.Voor mij is hij onschuldig.Vraag het anders eens aan die rechter en die 12 koppige jury die hem vrijsprak.Benieuwd of Canvas ook eens"chase the truth"zal uitzenden.Deze docu werpt een ander zicht over de mens MJ.De meningen zullen altijd verdeeld blijven...