Mark Wahlberg doneert vergoeding voor herwerkte Spacey-film aan Time's Up-fonds

Mark Wahlberg en Michelle Williams bij de premiere van 'All The Money In The World' eind december vorig jaar. De krant USA Today onthulde dat Wahlberg 1,5 miljoen dollar ontving voor de tien dagen durende nieuwe opnames. Williams daarentegen kreeg slechts 80 dollar per dag.
Getty Images Mark Wahlberg en Michelle Williams bij de premiere van 'All The Money In The World' eind december vorig jaar. De krant USA Today onthulde dat Wahlberg 1,5 miljoen dollar ontving voor de tien dagen durende nieuwe opnames. Williams daarentegen kreeg slechts 80 dollar per dag.
Mark Wahlberg gaat zijn vergoeding van 1,5 miljoen dollar voor de nieuwe opnames van de film 'All the money in the world' doneren aan Time's Up, het fonds dat vrouwen die het slachtoffer werden van seksuele intimidatie juridische steun biedt. Hij doet dat nadat bleek dat zijn tegenspeelster Michelle Williams minder dan 1.000 dollar kreeg voor hetzelfde werk.

"De voorbije dagen is mijn vergoeding voor de nieuwe opnames van 'All the money in the world' een belangrijk gespreksonderwerp geworden", schreef Wahlberg op Twitter. "Ik steun de strijd voor een eerlijke verloning 100 procent en ik doneer bijgevolg de 1,5 miljoen dollar aan het Time's Up-fonds voor juridische steun, in naam van Michelle Williams."

Regisseur Ridley Scott herwerkte de film in november, een maand voor hij zou uitgebracht worden. Dat gebeurde nadat Kevin Spacey, die meespeelt in de film, beschuldigd werd van seksueel misbruik. Spacey werd vervangen door Christopher Plummer. Scott zei destijds dat de andere filmsterren ermee akkoord gingen om de film opnieuw gratis op te nemen. 

Tachtig dollar per dag

Maar de krant USA Today onthulde dinsdag dat Wahlberg 1,5 miljoen dollar ontving voor de tien dagen durende nieuwe opnames. Williams daarentegen kreeg slechts 80 dollar per dag. Allebei worden ze vertegenwoordigd door het agentschap William Morris Endeavor (WME), dat ook 500.000 dollar zal storten in het fonds.

Williams reageerde alvast positief op de beslissing van Wahlberg en WME en sprak van "een van de meest onvergetelijke" dagen uit haar leven. "Maar dit gaat niet over mij. Mijn mede-actrices stonden aan mijn zijde en kwamen voor me op, mijn activistische vrienden leerden om mijn stem te gebruiken, en de machtigste mannen die de touwtjes in handen hebben, luisterden en handelden", zei ze.
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Karel De Keizer

  godelieve, aandoenlijk uw lofzang, ook aandoenlijk naïef. Walhberg zal uiteraard geen “gage” eisen, hij zal wel (samen met de anderen) medeproducent of iets anders worden om nog véél meer;te verdienen. Of dacht je echt dat die “wilde weldoeners” ook maar 1 Green Back laten passeren ?

 • Berdine BERDINE JOOS

  Beste Peter deman. Slechte commentaar dat je geeft. Zou je het zelf doen 1,5miljoen dollar schenken. GROOOOOTE pluim voor PETER.

 • godelieve milisen

  Voor al de mensen hier die het niet begrijpen , de acteurs hebben ingestemd om de film OPNIEUW gratis in te blikken maar zijn wel degelijk betaald geweest om de eerste versie te maken . Mark Wahlberg heeft de eerste versie niet mee gespeeld en heeft de 2de versie dus gratis gedaan , kan alleen maar zeggen hoedje af voor deze kerel want zijn normale wedde is 25 miljoen om een film te maken .

 • Simon Deruyter

  Het zijn geen vaste uurlonen dat acteurs en actrices krijgen, maar hun loon wordt onderhandelt. Dus dat heeft niks met gender te maken.

 • Alex Térieur

  hypocrieten ... there's no buisiness like showbusiness