Margriet Hermans weet eindelijk wat herseninfarct bij Celien veroorzaakte: "Een attractie in Phantasialand"

Margriet op het huwelijk van Celien Hermans.
KOS Margriet op het huwelijk van Celien Hermans.
Margriet Hermans (64) blikt deze week in Dag Allemaal terug op het dubbele herseninfarct dat haar dochter Celien begin dit jaar trof. ‘Ik voel me daar schuldig om’, zegt ze.

"Het gaat goed met Celien, alleen is haar linkerbeen nog niet helemaal hersteld", legt Margriet uit. "Soms schiet het zomaar opzij zonder dat Celien daar controle over heeft. Ze treedt nu weer op, maar dat been speelt haar wel parten. We zullen zien hoe het evolueert. Celien gaat ­geregeld op controle bij de cardioloog. Ze is recent nog ­geweest, en nu pas kent ze de oorzaak van haar infarct."

Rollercoaster

Die was niet wat ze aanvankelijk gedacht hadden. "Een razendsnelle rollercoaster in Phantasialand, één die tot wel 150 kilometer per uur gaat. We waren daar in oktober. Ik voel me nog altijd schuldig dat ik haar overtuigd heb om in die attractie te stappen..."

"Blijkbaar zijn haar twee halsslagaders door de snelheid half gescheurd, waardoor het bloed niet meer weg kon. Ze hoorde haar hartslag in haar oren, een beetje ruis ook. Ze is naar de oorarts gegaan, maar die verwees haar niet door. Pas toen we voor de feestdagen gingen shoppen, zagen we dat Celien haar been niet onder controle kreeg."

Bange weken

"Toen beseften we dat er echt iets aan de hand was. Dat je kind zoiets kan overkomen op haar 25ste... Celien is dan ook nog diabetespatiënt, dat maakt het er allemaal niet gemakkelijker op. We hebben echt bijzonder bange weken doorstaan."

Gelukkig is het grootste gevaar ondertussen geweken. "Ik ben blij dat mijn dochter bijna volledig hersteld is. Een wonder! Ze helpt ­ondertussen ook mee in de vastgoedzaak van haar man Nico. Ze doen dat goed samen, een mooie uitdaging."
18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Dieter Vandeputte

  In elk pretpark is het bij wet verplicht om de risico’s van het betreden van een snelle attractie ten toon te stellen , wat hier niet anders is. Ze betrad het voertuig wetende wat de risico’s zijn, zoals iedereen. Niemand treft hier schuld.

 • MarliesSchoefs

  Gelukkig gaat het beter

 • Bjorn Borremans

  Amai, een coaster in Phantasialand die tot wel 150km/h gaat... Ik dacht dat de topsnelheid van de snelste van het park op 117km/h ligt, achja overdrijven moet kunnen zeker. De veiligheid in parken is topprioriteit, alles wordt gekeurd door de strengste keuringsorganisaties. Parken kunnen hun de negatieve publiciteit niet veroorloven na een eventueel ongeval. Als er al eens iets gebeurt is het meestal de bezoeker die zich superieur voelt en z'n eigen zin doet.

 • Katrien Van Vosselen

  beterschap xxx

 • Frederik De Keyser

  De medische wereld faalt alweer dus. Elke speciaist denkt in zijn eigen vakje. Die oorarts had verder moeten denken en doorverwijzen. Maar hij vindt niks en dan is de kous af. Geen geld meer aan te verdienen voor hem...