Marco Borsato reageert op beroerte: "Ik ben erg geschrokken"

Marco Borsato in november bij de presentatie van zijn album 'Duizend spiegels'.
ANP-Kippa Marco Borsato in november bij de presentatie van zijn album 'Duizend spiegels'.
De Nederlandse zanger Marco Borsato (47) is gisteren getroffen door een TIA, een voorbijgaande beroerte. De zanger maakt het naar omstandigheden goed, zo maakte concertorganisator Mojo Concerts bekend. Borsato laat weten "erg geschrokken" te zijn door het voorval.

Borsato werd aan het begin van de avond onwel. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij aan het einde van de middag een TIA heeft gehad. Op advies van zijn arts neemt de zanger alle rust.

Zijn artsen houden hem scherp in de gaten en vermoedelijk kan hij later deze week naar huis. De zanger is met klem verzocht het zeer rustig aan te doen, omdat dat het herstel bevordert.''De reacties en medeleven die ik en mijn gezin hebben gekregen zijn overweldigend en hartverwarmend. Het doet ons allemaal heel goed dat er zo wordt meegeleefd. We hopen dat we nu de tijd en de rust krijgen die we nodig hebben" zegt de zanger.

Bij een TIA verstoort een bloedprop tijdelijk de bloedstroom naar een deel van de hersenen. Snelle behandeling is noodzakelijk om herhaling of zelfs een herseninfarct te voorkomen.

'Vrienden Van Amstel'
Marco Borsato zou gisteren, vandaag en morgen in Ahoy optreden tijdens 'Vrienden Van Amstel'. Borsato treedt niet meer op tijdens de resterende avonden van het muziekevenement . De concertreeks komt door zijn afwezigheid niet op losse schroeven te staan.

Ook het tv-programma The Voice Kids, waar de zanger een van de coaches is, ervaart vooralsnog geen problemen. ''Alle afleveringen zijn opgenomen, behalve de finale die op 21 februari is'', meldt een woordvoerder.

Tournee
Borsato's aanstaande tournee, die half april van start gaat, kan volgens Mojo vooralsnog ook gewoon doorgaan.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels