Ga naar de mobiele website
^ Top

LUISTER: Kanye West gaat door het lint achter schermen van Saturday Night Live

In een audiofragment dat in handen kwam van Page Six, de gossipkatern van de New York Post, is te horen hoe Kanye West voorbije zaterdag zijn woede afreageerde op productiemedewerkers van het bekende televisieprogramma. Hij verweet Taylor Swift en noemde zichzelf invloedrijker dan Picasso.

Het incident vond zaterdag plaats, enkele minuten voor de uitzending van start ging. De zanger ging blijkbaar door het lint omdat medewerkers van de show een glanzende vloerbedekking van zijn set had verwijderd, omdat die de podiumlichten reflecteerde, wat voor een verwarrend effect zorgde.

"Kijk naar die shit, ze hebben mijn verdomde podium weggenomen van SNL zonder het me te vragen. Ik baal... Nu ga ik dit niet doen. We breken het verrekte internet," zo is te horen.

West zou ermee gedreigd hebben om tijdens de live-uitzending van het podium te wandelen. De heethoofdige rapper noemde Taylor Swift een "valse reet" - vrije vertaling van 'fake ass' - en slingerde de programmamedewerkers naar het hoofd dat ze "blanke klootzakken" waren (niet te horen in het audiofragment).

Belangrijker dan Picasso
Daarop verklaarde hij dat hij "50 procent invloedrijker is dan de legendarische filmregisseur Stanley Kubrick, Pablo Picasso, de apostel Paulus (die door Christus werd aangeduid om het geloof te verspreiden, nvdr) en de notoire drugbaron Pablo Escobar. 50 procent meer dan eender welke andere mens!"

West gaat flink te keer. "Zijn ze verdomme gek?", riep hij. "Rammel niet met m'n voeten," herhaalde hij meermaals. "50 procent levend of dood. 50 procent meer voor de komende 1000 jaar."

Uiteindelijk kon hij toch overtuigd worden om door te gaan met zijn vertoning zoals gepland.

"Een zenuwinzinking"
"Het was alsof hij een zenuwinzinking had. Hij noemde de crew 'blanke klootzakken' en zei dat hij ging vertrekken. Het enige wat hem tegenhield was dat niemand toegang had tot de goederenlift. Als hij gewoon vertrokken was tijdens de liveshow, dan was dat een ramp geweest. En de hele zenuwinzinking was alleen maar omwille van de vloer," vertelde een productiemedewerker.

Ik ben 50 procent invloedrijker dan Stanley Kubrick, Pablo Picasso, de apostel Paulus en Escobar. 50 procent meer dan eender welke andere mens!

Kanye West, in alle bescheidenheid


Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug