Lori Loughlin bekent schuld in omkoopschandaal: celstraf van 2 maanden

Lori Loughlin
AFP Lori Loughlin
Actrice Lori Loughlin en haar echtgenoot, modeontwerper Mossimo Giannulli, hebben schuld bekend in het schandaal waarbij ouders honderdduizenden dollars zouden hebben betaald om ervoor te zorgen dat hun kinderen werden aangenomen of ingeschreven voor opleidingen of klassen terwijl zij daar geen recht op hadden. Zij zijn twee verdachten in de zogenoemde Varsity Blues-zaak.

De actrice is akkoord gegaan met een celstraf van twee maanden en een boete van 150.000 dollar. Haar echtgenoot verdwijnt vijf maanden achter de tralies, melden Amerikaanse media. Beiden krijgen ook een werkstraf van respectievelijk 100 en 250 uur.

Loughlin en Giannulli werden ervan verdacht een half miljoen te hebben betaald om hun twee dochters toegelaten te krijgen op universiteit USC. Dat deden ze via een tussenpersoon, die Isabella en Olivia Giannulli op papier onderdeel liet uitmaken van het roeiteam van het opleidingsinstituut. Beide dochters beoefenen die sport echter helemaal niet.

Het koppel ontkende de aantijgingen lange tijd en stelde slechts een donatie te hebben gegeven.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.