Little Mix-zangeres Jade streed tegen anorexia: “Ik balanceerde op randje van de dood”

Little Mix-zangeres Jade Thirlwall
Instagram Little Mix-zangeres Jade Thirlwall
Zangeres Jade Thirlwall (26) heeft onthuld dat ze voor haar doorbraak met Little Mix bijna dood is gegaan door anorexia. Artsen zeiden dat de eetstoornis haar het leven ging kosten als ze niet snel het roer zou omgooien.

Jade leed vijf jaar lang aan anorexia. Hierdoor “staken haar ribben uit” en droeg ze wijde kleding in een poging haar lichaam te verbergen. Uiteindelijk zocht ze hulp omdat ze het zat was om zichzelf “zoveel te haten”, vertelt ze in de ‘BBC Sounds Life Hacks’-podcast.

“Ik was in het ziekenhuis en de artsen zeiden dat ik dood zou gaan als ik hiermee door zou gaan. Om iemand dat te horen zeggen tegen je is heel eng en ik begon te beseffen hoe schadelijk het ook was voor mijn familie”, aldus Jade. “In mijn hoofd was ik zo neerslachtig en depressief over alle gebeurtenissen in mijn leven dat ik eigenlijk gewoon weg wilde kwijnen.”

Jade ging in therapie en werd een paar weken voor haar ‘X Factor’-debuut in 2011 ontslagen uit het ziekenhuis. Sindsdien worstelt ze af en toe nog met zelfvertrouwen. “Beroemd zijn heeft veel nadelen. Mensen praten bijvoorbeeld constant over mijn uiterlijk als ik een beetje ben aangekomen. En er zijn onflatteuze foto’s.” Toch zal ze nooit terugvallen in haar oude gedrag. “Ik heb nog steeds momenten waarop ik mij verdrietig of neerslachtig voel, maar dat associeer ik niet meer met eten. Ik straf mijzelf niet meer op die manier.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Shana Koelewijn

    Meid je bent perfect hoe je bent ❤️ Meer valt er niet te zeggen x elk meisje/vrouw is perfect op hun manier ❤️

  • Rainier Combris

    depressie is geen lachertje. Als je dat hebt heb je geen controle meer over je eigen leven. Je probeert er tegen te vechten maar je hebt het gevoel dat je altijd verliest. Ben blij dat zij haar eigen overwon. Er is gelukkig wel een einde aan depressief zijn maar het is niet gemakkelijk.