Lingeriecollectie van Rihanna amper te koop, maar nu al overspoeld door kritiek

Rihanna krijgt kritiek op haar lingeriecollectie.
Fenty Rihanna krijgt kritiek op haar lingeriecollectie.
Rihanna heeft nog maar nét een deal met luxeconglomeraat LVMH om haar eigen label op te richten, of het noodlot slaat al toe. Een beautyblogster met grote maten vraagt zich luidop af: “Waarom is jouw lingeriecollectie voor vrouwen met een maatje meer minder sexy?”

De Savage x Fenty-lingerielijn van Rihanna valt niet bij iedereen in de smaak. Hoewel het merk er wel voor zorgt dat alle stukken in enorm veel maten beschikbaar zijn, zijn sommige vrouwen met grotere maten niet tevreden.

Zo zijn er bepaalde bh’s die er compleet anders uitzien wanneer je ze in een grotere maat koopt. “Soms heeft dat met ondersteuning te maken", aldus modeblogster Alysse Dalessandro. “Maar ik weet zeker dat er bralettes bestaan voor grote maten, dus waarom kan Fenty dat ook niet? Mogen gezette vrouwen misschien niet sexy zijn?” Het gaat om alle maten boven XL.

Het valt haar ook op dat de grotere maten meer blote huid bedekken dan de kleine. Daarvoor geeft ze de onderstaande foto als voorbeeld.

Ook dit lingeriesetjes ziet er volgens critici iets te anders uit.
Fenty Ook dit lingeriesetjes ziet er volgens critici iets te anders uit.

Het jurkje van de tweede set komt iets langer dan het eerste, wat de indruk geeft dat “dikkere vrouwen niet gezien mogen worden”, schrijft ze. 

Ze deelde op haar blog ook enkele bh’s van andere merken die wel sexy modellen voor grote maten aanbieden. “Mensen gebruiken vaak het argument dat zulke bh’s niet goed ondersteunen, maar ze missen het punt! Sommige vrouwen geven niet om ondersteuning, ze willen zo’n bh maar eventjes in de slaapkamer dragen om er goed uit te zien. Dat is een persoonlijke keuze.” 

Voor iedereen

Andere vrouwen verdedigen Rihanna dan weer. “Waarom wordt er zo geklaagd? De meeste merken maken niet eens mooie lingerie in grote maten, en Fenty wel! Het maakt mij niet uit dat die er een beetje anders uitzien. Er is iets te vinden voor iedereen, en het past nog ook!” 

Het is inderdaad niet abnormaal dat lingeriemerken hun ontwerpen veranderen naargelang de maat, dat heeft met ondersteuning te maken. Andere merken die zich focussen op sexy lingerie gaat vaak niet hoger dan maatje M. Maar Dalessandro wil het niet horen. “Rihanna levert inderdaad goede kwaliteit voor vele maten. Ik zeg niet dat ze voor elke maat hetzelfde model had moeten gebruiken, maar ze hadden toch iets kunnen verzinnen dat er een béétje harder op leek?” 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Emma Kamenistyy

  "Ook dit lingeriesetjes ziet er volgens critici iets te anders uit." Nee, beste critici, 't zijn vooral de modellen die er iets te anders uitzien. Een skinny broek ziet er ook compleet anders uit bij een slank model dan bij één met serieuze rondingen. Steek dat niet op de producent, maar steek de hand es in eigen boezem... daar hebben jullie waarschijnlijk wel genoeg van.

 • Mario Vinckier

  Vind de grote maten mooier dan de andere. Beter van model en passend voor vollere dametjes.

 • Elke Claes

  Ze kunnen niet winnen - ik heb zelf een maatje meer, en geloof me, dat is NIET sexy, dus niet zagen dat het ondergoed jullie minder sexy zou maken!

 • Lana De saedelaere

  Sommige vollere vrouwen voelen zich niet goed in hun vel. Ze willen sexy zijn, maar toch een beetje hun goed voelen ook. Sexy zijn én zelfvertrouwen ? Beste combinatie ooit !

 • mieke jansens

  ik vind het niets hebben