Lil Nas X reageert op homofobe uitspraken: “Wat zie ik er goed uit”

Lil Nas X won twee Grammy's.
Photo News Lil Nas X won twee Grammy's.
Na zijn dubbele Grammywinst zondag kreeg Lil Nas X (20) niet alleen veel felicitaties op sociale media, maar ook haatberichten. Zo plaatste rapper Pastor Troy een homofobe post over de ‘Old Town Road’-zanger.

De opvallende roze cowboyoutfit van Lil Nas X op de Grammy’s viel niet bij iedereen in de smaak. Zo schrijft Pastor Troy in een post dat de zanger zo probeert om de mannelijkheid van vooral zwarte jonge mannen aan te tasten. In plaats van in te gaan op het bericht, deed Lil Nas X alsof hij gevleid was door het beeld dat bij de tekst stond. “Man, wat zie ik er goed uit op die foto van God”, schreef hij bij het kiekje.

Lil Nas X maakte afgelopen voorjaar, toen zijn nummer ‘Old Town Road’ een grote hit werd, bekend dat hij homo is. Hij zei toen tegen zijn volgers dat ze nog eens goed moesten luisteren naar de tekst van zijn liedje ‘C7osure’. Daarin rapt hij onder meer dat hij zich niet langer anders voor wil doen. “Dit is wat ik moet doen, ik wil geen spijt krijgen als ik oud ben”, klonk het. 

Later vertelde de muzikant in een interview dat hij aanvankelijk niet van plan was ooit uit de kast te komen. De rapper, die eigenlijk Montero Hill heet, had van jongs af aan meegekregen dat homoseksualiteit “nooit oké zal zijn” en vreesde dat hij fans zou verliezen als hij z’n geaardheid bekend zou maken. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.