Lil Nas X had schrik om uit de kast te komen: “Veel van mijn fans accepteren homo’s niet”

Chris Pizzello/Invision/AP
Lil Nas X was aanvankelijk niet van plan om tijdens Pride-maand uit de kast te komen. De rapper had van jongs af te horen gekregen dat homoseksualiteit "nooit oké zal zijn" en vreesde dat hij fans zou verliezen als hij uit zou komen voor zijn geaardheid. Dat vertelde hij in een interview met Time Magazine.

"Ik ken de mensen die hier het meest naar luisteren, en ze accepteren homoseksualiteit niet", vertelt Lil Nas, die met ‘Old Town Road’ een monsterhit scoorde. Maar tijdens de Pride-maand veranderde dat; na zijn optreden op het Engelse muziekfestival Glastonbury besloot hij het zijn fans te vertellen. "Sommigen van jullie weten dit allang, sommigen van jullie kan het niets schelen", schreef de rapper bij een post op Twitter, die hij eindigde met een regenboog. 

"Ik zou het nooit gedaan hebben als ik niet op de een of andere manier door het universum zou zijn gepusht", zegt hij daar nu over. "In juni zie ik overal Pride-vlaggen en stellen die elkaars hand vasthouden... Het waren allemaal van die kleine dingen die me overtuigden.” Achteraf is Montero Lamar Hill, zoals hij echt heet, blij dat hij het gedaan heeft. "Vorig jaar sliep ik op de grond in het huis van mijn zus, had ik geen geld, worstelde ik om mijn muziek aan de man te brengen, had ik dagelijks hoofdpijn, en nu ben ik homo", schreef hij in juli op Twitter.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.