Laura Tesoro: "Ik krijg de opdrachten niet in mijn schoot geworpen"

VTM
Sommige mensen zien in Laura Tesoro (20) de toekomstige leading lady van VTM. Anderen vinden haar dan weer veel te jong voor haar nieuwe rol als coach in The Voice Kids. "Ik hoop dat ik hen van het tegendeel kan overtuigen", klinkt het strijdlustig in Story.

Iedereen herinnert zich nog hoe Laura Tesoro, de poulain van Koen Wauters, de kijkers van The Voice inpakte met haar vrolijke cover van Happy van Pharrell Williams. Vandaag, amper drie jaar later, gaat het haar voor de wind. Op liefdesgebied, want ze is intussen al bijna twee jaar samen met acteur Giovanni Kemper, én op professioneel vlak. Na onder andere Belgium's Got Talent en The Band mag ze zich nu bewijzen als coach in The Voice Kids.

"Toen die vraag kwam, heb ik geen seconde getwijfeld. Ik had zelf al aangegeven dat ik dit heel graag wilde doen. Het is leuk om The Voice eens van de andere kant te beleven. De eerste keer dat ik op die knop duwde, kreeg ik een flashback naar het moment dat Koen zich voor mij omdraaide", vertelt Laura in Story. Dat sommige mensen haar te jong vinden als jurylid snapt Laura niet echt. "Ik zie mezelf eigenlijk niet als jurylid, maar als coach. Ik wil die kinderen nieuwe ervaringen meegeven, en zorgen dat ze met een goed gevoel terugblikken op dit avontuur. Ik weet immers hoe het voelt om op dat podium te staan terwijl de zenuwen door je lijf gieren. In de jury van pakweg Belgium's Got Talent zie ik mezelf trouwens nog niet zetelen. Daarvoor ben ik inderdaad te jong en nog niet bekwaam genoeg. Ik moet niet tegen een veertiger zeggen of hij al dan niet talent heeft. Maar bij The Voice Kids klopt het plaatje wél."

Onzekere toekomst
Zorgt het feit dat VTM duidelijk gelooft in Laura niet voor een druk op haar schouders? "Ik wil het uiteraard heel goed doen. Uit dankbaarheid, en omdat ik wil bewijzen dat ze de juiste keuze hebben gemaakt. Maar geloof me, ik krijg die opdrachten niet in mijn schoot geworpen. Voor The Voice Kids heb ik een screentest moeten doen. En dan maar hopen dat ze bellen met goed nieuws... Of ik bang ben dat er ooit minder opdrachten zullen komen? Dat zal ooit wel gebeuren en soms spookt dat door mijn hoofd. Nu ben ik een tijdje bezig met The Voice Kids, maar wat daarna? Het is wel een voordeel dat ik ook met muziek bezig ben. Daar ben ik straks weer de hele zomer zoet mee. Maar ik heb bijvoorbeeld geen idee hoe mijn agenda er volgend jaar zal uitzien. En ik ben zelfstandige, dus zonder werk kom ik zwaar in de problemen. Maar die onzekerheid houdt de job ook boeiend. Drie jaar geleden had ik niet durven te dromen dat ik zoveel verschillende projecten zou mogen doen."

Lees het hele interview vandaag in Story.