Lady Linn: "Ik ben nooit verliefd geweest op Koen Wauters"

Dieter Bacquaert
Bij het grote publiek is Lady Linn (35) vooral bekend van haar grote hit 'I Don't Wanna Dance', maar dankzij Liefde voor Muziek kan de zangeres tonen dat ze nog meer in haar mars heeft.

Het seizoen is nog lang niet voorbij, maar Liefde voor Muziek heeft naar goede gewoonte al voor enkele beklijvende momenten gezorgd. Deze week werden de songs van Lady Linn onder de loep genomen. "Het was heel verrassend om te zien wie welk nummer had gekozen. Er zijn wat traantjes gevloeid en ik huil nochtans niet snel in het openbaar. Toen ik vooraf hoorde welke andere namen zouden deelnemen aan het programma, heb ik overigens geen seconde getwijfeld. Het is ook gewoon een heel leuk concept. Hadden ze mij gevraagd voor een kookprogramma, had ik wel vriendelijk gepast", lacht ze enthousiast.

Het klikte ook meteen met alle andere artiesten. "Er was meteen ambiance en een sfeer van vertrouwelijkheid in de groep. Als kind was ik trouwens grote fan van Isabelle A. Zij zong heel goed en zag er ook nog eens cool uit. Ook naar Clouseau keek ik enorm op. Telkens ik als jong meisje liefdesverdriet had, luisterde ik naar de hese stem van Koen Wauters. Maar in tegenstelling tot veel andere meisjes ben ik nooit verliefd op hem geweest!", lacht ze.

Leren loslaten
Lionel, het zoontje van de zangeres, was amper acht maanden tijdens de opnames. Het gemis was dan ook enorm. "Het was ook de allereerste keer dat ik zo lang van hem gescheiden was. Overdag viel het gemis nog mee omdat we zoveel om handen hadden, maar 's avonds had ik het een stuk lastiger. Gelukkig konden we skypen en had ik een truitje meegenomen dat naar hem rook." Lady Linn gaf in die periode ook nog borstvoeding. "Ik moest de melkproductie op gang houden. Dus zat ik soms nog tot twee uur 's nachts af te kolven. Dat was niet altijd even makkelijk, maar het is gelukt. Borstvoeding geven is super, maar niet te onderschatten. Maar ik vond het wel heel speciaal en wilde het volhouden, al was dat niet vanzelfsprekend.Of ik Lionel in het algemeen makkelijk kan loslaten? Dat lukt me steeds beter. Ik weet dat hij bijvoorbeeld graag bij zijn grootouders is en dat stelt me gerust. Maar toen ik na Liefde voor Muziek thuiskwam, was hij heel blij om zijn mama weer te zien. Hoe hard hij aan het lachen was... Heerlijk!"

Lees het hele interview vandaag in Story.