Lady Gaga woedend over genderplannen Trump: “Je leeft in een ander universum”

Lady Gaga
EPA Lady Gaga
Lady Gaga heeft haar transgender fans een hart onder de riem gestoken op Twitter. Aanleiding waren vermeende plannen van de Amerikaanse president Donald Trump om gender te gaan behandelen als vaststaande zaak, gebaseerd op geslachtskenmerken bij de geboorte.

“Alhoewel het vandaag misschien voelt alsof je niet gezien of gehoord wordt, weet dat dit niet de realiteit van de mensheid is”, schreef Gaga aan haar transgender volgers. “Dit laat weer een regering zien die wordt gedreven door onwetendheid.”

De zangeres riep haar volgers op van zich te laten horen. “De overheid mag dan in een ander universum leven, wij als maatschappij en cultuur weten wie we zijn en wat de waarheid is, en we moeten samen onze stem laten horen zodat we ze kunnen leren over genderidentiteit.”

Lady Gaga heeft altijd een grote fanschare gehad binnen de LHBTQ-gemeenschap. Dat is voor haar allesbepalend geweest, vertelde ze vorige maand bij de Noord-Amerikaanse première van ‘A Star is Born’ op filmfestival TIFF. “Ik grap soms dat achter elk vrouwelijk icoon, een homoseksuele man staat”, aldus de zangeres. “Ik zou hier niet zijn zonder de homogemeenschap en wat zij me hebben geleerd over liefde, acceptatie en moed.”
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mireille Mertens

  Ik werk in de kleuterklas en ik heb er een “meisje” van 5 jaar die zegt dat ze een jongen is. En dat is ze ook, in alles. De andere kinderen denken ook dat ze een jongen is. En ze zijn er volledig oké mee. L is een jongen, punt !

 • JAN krommentak

  Nee hij leeft in Amerika en Amerika is nu eenmaal het land van uitersten

 • DIRK VAN DESSEL

  Trump redeneert ethisch, sommige politiek-correcten willen dat absoluut bestrijden omdat Trump nu eenmaal geniaal is, daarom !

 • Eida Lam

  Filip dat is mijn probleem hiermee niet. Mijn probleem begint pas als men mij probeert te verplichten om te doen alsof ik niet kan zien dat het hier om een omgebouwd persoon gaat, en mij dan probeert te verplichten of "shamen" in het bevestigen van hun waanbeelden.

 • Luc Cuypers

  Ik vind transgenders mottige mensen !!