Lady Gaga toch niet zo populair als iedereen dacht?

Lady Gaga deelt regelmatig kiekjes met haar fans op Twitter.
UNKNOWN Lady Gaga deelt regelmatig kiekjes met haar fans op Twitter.
Lady Gaga mocht als onbetwiste Twitterkoningin dan wel als eerste de kaap van 20 miljoen volgers bereiken, de Amerikaanse popprinses is mogelijk een pak minder populair dan we allemaal dachten. De nieuwswebsite 'The Huffington Post' ontdekte immers via een tool van de microblogsite dat maar liefst 72 procent van Gaga's 29 miljoen volgers vals of inactief is.

Met de tool 'Fake Follower Check', die in elkaar geknutseld werd door het socialemediabedrijf StatusPeople, kan je makkelijk berekenen hoeveel procent van je volgers op Twitter 'vals' of 'inactief' is. "Een vals account dient ofwel om mensen te volgen ofwel om spam te versturen. Ze hebben meestal zelf geen volgers. Op een inactief account daarentegen gebeurt niets meer, hoewel er 'echte mensen' kunnen achterzitten", zo legt Rob Waller van StatusPeople uit in 'The Guardian'.

Als we Lady Gaga's account aan de tool onderwerpen, ziet haar vermeende populariteit op Twitter er allesbehalve rooskleurig uit. Zo zou maar liefst 34 procent van haar volgers 'vals' zijn en nog eens 38 procent 'inactief'. Slechts 28 procent van haar volgers worden als 'normaal' of 'trouw' bestempeld.

Uiteraard is de excentrieke Gaga niet de enige superster die in deze benarde situatie zit. Maar zo zien we toch maar weer, aan ieders populariteit zijn grenzen, zélfs aan die van Lady Gaga...

EPA