Lady Gaga mengt zich in Kavanaugh-debat: "Meest verontrustende dat ik in mijn leven al gezien heb"

Screenshot
Lady Gaga is niet te spreken over de gebeurtenissen rond de benoeming van Brett Kavanaugh in het Amerikaanse Hooggerechtshof. De zangeres haalde in 'The Late Show' uit naar president Trump.

Stefani Joanne Angelina Germanotta, zoals Lady Gaga echt heet, doet momenteel talloze talkshows aan om haar nieuwe film 'A Star Is Born' - waarin ze samen met Bradley Cooper speelt - te promoten. Maar op de sofa van Stephen Colbert had ze het niet alleen over haar rol in de prent. Toen de gastheer peilde naar haar mening over de huidige politieke situatie, besloot de superster om een en ander duidelijk te maken.

"Wat ik heb gezien op het nieuws over het debat tussen Kavanaugh en dr. Ford (de vrouw die hem beschuldigt van aanranding, nvdr.), is een van de meest verontrustende dingen die ik ooit meegemaakt heb." De zangeres, die in het verleden zelf slachtoffer werd van verkrachting, nam het op voor Ford en zette president Trump op zijn plaats.

"Ik zal je eens iets vertellen, want ik heb zelf een seksuele aanval overleefd. Ik hoorde Trump tijdens een rally zeggen dat 'Ford niet meer weet hoe ze op het feestje is geraakt - kan ze dan nog weten dat ze aangerand is?'. Het antwoord is: ja! Dit is een slimme vrouw, een psychologe, niet zomaar eender wie. Als iemand aangerand wordt, dan probeert je brein je te beschermen. Het stopt alle herinneringen aan de aanval in een doos en stopt die ver weg in je hoofd, zodat we de pijn kunnen overleven. Daar is wetenschappelijk bewijs voor. Toen deze vrouw hoorde dat Kavanaugh misschien in een van de hoogste posities in ons rechtssysteem zou terechtkomen, werd die doos getriggerd en opnieuw geopend. En ze was toen dapper genoeg om de inhoud ervan met de hele wereld te delen, om dit land te beschermen."
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jo Bosman

  Jürgen Mouton. Dat kan perfect. heel wat mensen moeten zich verantwoorden voor daden die veel ouder zijn en waarvan niemand meer weet hoe, wat,wanneer en waar. En steeds zegt de publieke opinie dat hij schuldig is. Aanwijzingen zijn zelfs voldoende.

 • Jo Van Caenegem

  Zolang je met mensen en de illusie van 'macht' te maken zal hebben, zal je corruptie hebben. Beste is het afschaffen van dat systeem met 'politici' en 'hoogwaardigheidsbekleders', maar een sluitend alternatief is er nog niet. 'Democratie' gaf ons de Brexit, je zou dit kunnen doen met een beter geïnformeerde burger, maar je moet een systeem hebben, en daar zou beter werk van worden gemaakt.

 • Robby Brom

  Gaga heeft geen enkel moreel gezag, in tegendeel als je naar haar gedrag kijkt! Beschamend!

 • Jürgen Mouton

  Ik vind het ook verontrustend, dat je als man, 30 jaar na de "feiten" beschuldigd kan worden, zónder bewijzen, en met "ik weet niet meer hoe, wat, wanneer of waar, maar hij is schuldig"...