Lady Gaga lijkt jonger dankzij... plakband

Lady Gaga vindt het leuk om haar huid strak te trekken met plakband.
photo_news Lady Gaga vindt het leuk om haar huid strak te trekken met plakband.
Lady Gaga heeft het geheim achter haar jeugdige uiterlijk onthuld: plakband. De popdiva trekt zo de huid rond haar jukbeenderen en nek strak om jonger te lijken.

De 67-jarige zangeres Cher is ook fan van dit schoonheidstrucje, maar het is wel vreemd dat haar veel jongere collega, Lady Gaga is 28 jaar, nu al plakband gebruikt. De popster legt zelf uit hoe ze te werk gaat: "Wanneer ik mijn pruik opzet en ik plakband op mijn gezicht aanbreng, is dat als een vorm van meditatie. Ik begin elke dag met hetzelfde ritueel: ik was mijn gezicht, maak mijn haar vast en zet mijn pruik op. En dan bedenk hoe ik mijn ogen vorm zal geven met deze tape en hoe ik mijn nek strak ga trekken. Dit is geen bedrog, een kunstmatig uiterlijk kan ook eerlijk zijn."

Dit bijzondere verjongingstrucje is echter niet zonder gevaren, door het strak trekken kan de huid van Lady Gaga sneller gaan hangen. Volgens de Britse plastische chirurg Jeya Prakash kan de dagelijkse plakband permanente schade veroorzaken. "Door je gezicht strak te trekken, verstoor je de bloedcirculatie. Dit maakt dat minder voedingstoffen de huid bereiken. Dit kan leiden tot de productie van abnormaal collageen en interne littekens. Op lange termijn ga je sneller verouderen. Daarnaast hebben de schadelijke stoffen van de lijm ook invloed op de huid."