Lady Gaga en Lana Del Rey ondernemen actie na schietpartijen VS

Photonews
De opbrengst van haar nieuwe nummer ‘Looking for America’ gaat volgens Lana Del Rey volledig naar de slachtoffers van de schietpartijen in het Amerikaanse Gilroy, El Paso en Dayton. Dat heeft de zangeres op Twitter bekendgemaakt. Ook Lady Gaga is diep geraakt door de schietpartijen en wil haar gevoel omzetten naar iets positiefs. Daarom doneert zij geld aan drie van de getroffen steden, schrijft ze op Facebook.

“Denkend aan iedereen vanmorgen - We hebben het nummer afgemaakt en we wilden iedereen laten weten dat alle opbrengsten naar het Gilroy Garlic Festival Victims Relief Fund, El Paso Community Relief Fund en de Dayton Foundation gaat”, twittert Lana. Eerder deze week maakte de zangeres bekend dat de schietpartijen haar inspireerden om het nummer ‘Looking for America’ te maken. Het nummer is sinds vrijdag online te beluisteren.

Ook Lady Gaga is diep geraakt door de schietpartijen. “Mijn hart gaat uit naar de mensen die ons te snel zijn ontnomen en naar hun families, geliefden en gemeenschappen die rouwend achterblijven. Iedereen heeft het recht op wetten die ervoor zorgen dat ze zich veilig voelen in hun eigen buurt”, aldus de zangeres. “Ik wil mijn verwarring, frustratie en woede op dit moment graag omzetten in hoop. Hoop dat we er voor elkaar en voor onszelf zijn.”

De 33-jarige Gaga heeft met haar eigen organisatie gedoneerd aan scholen in Dayton, El Paso en Gilroy. De zangeres noemt geen bedrag, maar zegt wel dat de scholen door de bijdrage nu “de mogelijkheid hebben om studenten te steunen en inspireren om samen te werken en hun dromen werkelijkheid te maken”.

Gaga benadrukt daarnaast dat het na dergelijke tragedies belangrijk is om aan je mentale gezondheid te denken en hulp te zoeken waar nodig. “We kunnen onszelf niet de rug toekeren. We kunnen onze geliefden niet de rug toekeren. We hebben elkaar nodig. Sluit je niet af.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.