Kylie Minogue mag kont schudden voor feestende Queen

UNKNOWN
Kylie Minogue heeft van Buckingham Palace de toestemming gekregen met haar haast legendarische achterkant te schudden tijdens het jubileumconcert in Londen. "Ik kreeg groen licht. Het antwoord luidde: 'Je mag de booty dance doen'", stelt Minogue in The Sun. "Maar uit respect voor het hof zal ik bepaalde outfits die ik op andere concerten draag toch achterwege laten". Het Diamond Jubilee Concert, met onder meer ook Jessie J, JLS, Ed Sheeran, Paul McCartney en Robbie Williams, vindt morgen plaats voor Buckingham Palace.

Voor de gelegenheid schreef Gary Barlow het nummer 'Sing', dat hij opnam met artiesten uit alle hoeken van het Gemenebest. Hij overlegde daarover met prins Charles, die hij als een coole kerel omschrijft.

"Prins Charles was onze contactpersoon. Ik wilde erachter komen welke muziek de koningin graag hoort en naar welke artiesten ze luistert. Charles kwam met een stapel cd's aanzetten en zei 'dit is mijn muziekcollectie'. Daar zat van alles tussen. Veel muziek uit Afrika en Jamaica ook. Hij zei 'als je wil dat de koningin zich amuseert, moeten al die mensen erbij want op hen is ze heel trots'".

Barlow schreef het nummer in het Keniaanse Aberdare National Park, waar de koningin zestig jaar geleden vernam dat haar vader was overleden en ze koningin werd. "Het voelde juist dat ik de tekst van het nummer schreef op de plek waar de persoonlijke reis van de koningin begon".