Krijgt Bill Cosby vandaag 30 jaar cel?

Bill Cosby.
AFP Bill Cosby.
Bill Cosby krijgt vandaag en morgen van de rechter te horen welke straf hij krijgt. De 81-jarige komiek is op drie punten schuldig bevonden aan het drogeren en misbruiken van voormalig basketbalster Andrea Constand in 2004. 

Voor elk misdrijf kan de gevallen komiek een celstraf van maximaal tien jaar krijgen, in totaal dus dertig jaar. Als het van de aanklagers afhangt, wordt hij ook meteen na de uitspraak overgebracht naar de gevangenis. Eigenlijk wilden ze hem al laten opsluiten toen hij in april schuldig bevonden werd, maar de rechter bepaalde toen dat hij na het betalen van een borgsom van een miljoen dollar (ruim 850.000 euro) op vrije voeten mocht blijven. Hij kreeg wel een elektronische enkelband.

Cosby zou niet alleen Constand hebben misbruikt: in totaal zijn 62 vrouwen naar voren gekomen met soortgelijke verhalen over de komiek. De meeste andere zaken zijn echter verjaard. Vorig jaar werd de zaak van slachtoffer Andrea Constand wel behandeld.

De rechter in zijn zaak, Steven O'Neill, heeft niet bekendgemaakt waarom hij twee dagen nodig heeft voor de uitspraak. Als de advocaten van Cosby daarna nog beroep aantekenen, kan de zaak volgens TMZ nog jaren aanslepen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • WILLY ZACHEL

  Daar komt uiteraard niks van die gaat in beroep en dan zal hij deze uitspraak nooit moeten horen of hij moest 110 oud worden !! Al de vrouwen hadden véél eerder een klacht moeten indien nu was het al veel te laat

 • Romain Thyssens

  Triestige zaak. Als hij schuldig is dan moet hij de doos in en als hij onschuldig is dan moet hij eerherstel krijgen. En het zal geen van de twee worden...

 • Anthony van der Borght

  Dat denk ik niet ? de leeftijd speelt hier een rol in nu ..

 • Pedro Gonzalez

  Hoezo, dan zou hij nog maar 111 jaar oud zijn. Dat is wat te oud om nog eens wat te herbeginnen.

 • Francinne Declerque

  en zonder enkelband, de schele pillendraaier.