Kobe Ilsen reist de wereld rond... voor een reeks over België

belga
Kobe Ilsen (35), bekend van 'Over Eten' en 'De Drie Wijzen', verdwijnt al zeker voor de rest van het jaar van het scherm. De presentator begint vandaag aan een lange wereldreis voor een nieuwe reportagereeks. Ilsen wil zo een antwoord vinden op de vraag: 'Hoe is het met ons land gesteld?' Het ambitieuze project is volgend voorjaar op Eén te zien.

Op het ogenblik dat u dit leest, zit Kobe Ilsen op het vliegtuig richting Tokio. Het is de eerste uit een lange reeks bestemmingen die hij aandoet voor een nieuw tv-programma. Vanuit Japan vliegt hij verder naar Hongkong, Australië en Amerikaans-Samoa, helemaal aan de andere kant van de wereld. Daarna gaat het naar Noord- en Zuid-Amerika en Afrika. "We hebben puur uit praktische overwegingen gekozen voor een ronde van de wereld. Als je iedere keer opnieuw naar Brussel zou vliegen, dan zou dat geweldig veel energie, tijd en geld opslorpen", zegt Ilsen. "Dat alles zorgt ervoor dat ik heel veel weg zal zijn. Sommige bestemmingen hang ik ook niet aan de grote klok. Mijn moeder zou er alleen maar ongerust door worden. En - lach niet - ik heb een hele reeks inspuitingen tegen allerlei mogelijke ziektes gekregen."

"Dat ik nu een aantal maanden niet op tv te zien ben, is helemaal niet erg. Integendeel. Ik probeer alles goed te doseren. Je mag niet permanent te zien en te horen zijn. Dan zijn de mensen je voor je het weet beu. Deze journalistieke kluif past perfect in mijn agenda. Eerst een paar maanden weg, dan dit nieuwe project op tv. En dan een nieuwe reeks van 'De Drie Wijzen'."

HOE GAAT HET NIEUWE PROGRAMMA ERUITZIEN? EN WAAROM MOET HIJ DAARVOOR NAAR HET BUITENLAND? LEES HET IN HLN PLUS, ONZE ZONE EXCLUSIEF VOOR ABONNEES. PROEF NU VIER WEKEN GRATIS
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mario Deconinck

  Zwaar beroep?

 • Roger De Smet

  Als ik het goed begrijp, maakt hij een wereldreis op kosten van de belastingbetaler !

 • Basil Fawlty

  En daar steken ze dan geld in, arm vlaanderen..

 • Dominique Laeremans

  Groot gelijk , Jam. Vroeger werd er 1000 frank gewonnen in spelletjes,nu begint het bij 1000 euro. Hetzelfde met reizen.

 • Becky

  Ik kijk ernaar uit! Veel succes Kobe!