Kliniek Joan Rivers verandert procedures

Joan Rivers in 2003.
AP Joan Rivers in 2003.
De kliniek die de fatale behandeling aan comédienne Joan Rivers gaf, gaat zijn procedures herzien. Dat meldt TMZ.

Yorkville Endoscopy, de kliniek in kwestie, reageert op het recente onderzoek van de gezondheidsdienst door strengere regels in te voeren. Hiermee hoopt de kliniek ervoor te zorgen dat de autoriteiten de zaak niet sluiten.

De kliniek kwam zwaar onder vuur te liggen nadat Joan Rivers overleed nadat ze werd opgenomen voor een eenvoudige kijkoperatie. De inspecteurs van de gezondheidsdienst concludeerden in het onderzoek dat de kliniek regels op het gebied van management, werknemers, operatieservices en de rechten van patiënten heeft overtreden. Een te grote dosis verdovingsmiddel zou Rivers fataal zijn geworden.

Daarom belooft de kliniek nu strengere procedures in te voeren wat betreft het checken van de medische conditie van een patiënt voordat er verdovende middelen worden toegediend. Patiënten met een verdoving dienen bovendien vaker gecheckt te worden op tekens van leven. Andere maatregelen gaan onder meer over strengere procedures voor artsen in de operatiekamer en regelmatige reanimatietrainingen.